Team Brunel haalt ervaren Abby Ehler en oudgediende Andrew Cape aan boord

Abby Ehler

Team Brunel haalt met de Britse Abby Ehler en de Australische Andrew Cape ruimschoots ervaring aan boord voor de Volvo Ocean Race 2017-18. Dit duo is samen goed voor 8 Volvo Ocean Races. Navigator Cape gaat voor de derde keer met schipper Bouwe Bekking de wereld rond, nadat ze in de vorige editie met Team Brunel als tweede overall eindigden. Voor Ehler wordt het een hereniging met Team SCA-ploeggenoot Annie Lush.

Abby Ehler maakte in 2001-02 haar Race-debuut met Amer Sports Too. Dertien jaar later kwam het vervolg met Team SCA. Door veranderingen in de regels ten aanzien van het aantal toegestane zeilers aan boord, kiest het merendeel van de teams nu voor een gemengde bemanning. De andere Nederlandse campagne, team AkzoNobel, selecteerde 3 topzeilsters. Schipper Simeon Tienpont koos voor de Nederlandse Annemieke Bes, olympisch zeilkampioene Martine Grael (BRA) en de jongste zeilster van de Race, Emily Nagel (BER).

Met de toevoeging van Abby Ehler en Andrew Cape haalt Bouwe Bekking veel waardevolle ervaring in huis. “Abby is één van de vrouwen met de meeste zeemijlen in de benen. Ik ken haar al sinds de Amer Sports-campagne van 2001-02. Ze is een zeer goede zeilster, dus we zijn blij met haar komst bij Team Brunel. Ze beschikt over veel technische kennis en neemt daarom de rol van bootmanager op zich”, aldus Bekking, die zelf aan zijn achtste Volvo Ocean Race begint.

Abby Ehler

Abby zeilde haar eerste Volvo Ocean Race met Amer Sports Too in 2001-2002 en maakte in de vorige editie deel uit van Team SCA.

Na afloop van de vorige Volvo Ocean Race is de 41-jarige Britse nauw betrokken geweest bij de refit van de VO65’s op de The Boatyard in Lissabon. Daarnaast was ze onderdeel van het America’s Cup Liveline team. Het team dat verantwoordelijk was voor de on-water graphics animatie in de America’s Cup om de zeilsport voor het publiek beter in beeld te krijgen.

Abby Ehler reageerde verheugd: “Ik vind het geweldig om bij Team Brunel te komen. Ze hebben één van de meest ervaren schippers van de Race, aangevuld met jonge talentvolle zeilers van de recente America’s Cup en enkele doorgewinterde oceaanzeilers. Daarnaast vind ik het ook geweldig om weer met mijn vroegere ploeggenoot Annie Lush te varen en verder te bouwen op onze prestatie van de vorige campagne.”

Andrew Cape

Voor de 55-jarige navigator Andrew Cape gaat de obsessie met de Race verder. Hij begint aan zijn zevende editie, de derde met Bouwe Bekking en de tweede met Team Brunel. Cape: “We hebben al veel races samen gevaren, dus we kennen elkaar behoorlijk goed.”

Cape vervolgt: “Ik ben hier omdat ik van de race geniet. Maar belangrijker is het feit dat ik geloof in dit team en er naar uitkijk om mijn ervaring over te dragen. Aan het eind van de dag blijft het een competitie en die wil ik winnen.”

Bekking: “Met Andrew hebben we één van de beste navigators in de wereld. Kijk maar naar zijn zeil cv. Wat heeft hij niet gewonnen? We kunnen goed samenwerken en hebben vertrouwen in elkaar. Dat is een must als je de wereld rond gaat.”

Bouwe Bekking en Andrew Cape

Bouwe Bekking en Andrew Cape

Carlo Huisman klaar voor start van de race

Carlo Huisman, naast Bouwe Bekking de tweede Nederlander aan boord, kan niet wachten op de start van de race. Huisman: “We hebben op dit moment volgens mij het sterkste team mogelijk. Onze hele campagne draait om het samenbrengen van ervaring en talent to move faster."

"Dat we nu, met nog 38 dagen tot de start, in staat zijn om de ervaring van Capey en Abby toe te voegen is fantastisch. Het past echt binnen de doelstelling van dit team: het overdragen van kennis naar een nieuwe generatie. Ik kan niet wachten tot de start van de race.”

Laatste trainingsdagen

Voor zowel Team Brunel als de andere Volvo Ocean Race-teams zijn het de laatste trainingsdagen voordat op 18 september in Lissabon de verplichte onderhoudsperiode begint. Op 12 oktober zeilen de teams naar Alicante, waar op 22 oktober het startschot klinkt.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: