Evi Van Acker stopt met zeilen

Evi Van Acker

Olympisch zeilster Evi Van Acker (BEL) in de Laser Racial klasse heeft vandaag medegedeeld dat ze stopt met zeilen. Dit jaar won ze nog zilver op het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Medemblik. Evi ziet een nieuwe voorbereiding naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio niet meer zitten.

"Ik zag het niet zitten om me voor de volgende drie jaar weer elke dag 100 procent te geven", vertelde Van Acker aan een journalist van Het Laatste Nieuws. "Zeilen is en blijft een passie en ligt me nog steeds nauw aan het hart. Ik heb nog niet echt nagedacht wat ik nu zal doen, maar dit is een weloverwogen beslissing. Wat mijn mooiste moment was in mijn carrière? Dat is moeilijk om te zeggen. Die bronzen medaille op de Spelen van Londen was wel mooi, maar vooral dagelijks doen wat je graag doet was het mooiste."

Evi Van Acker stond meer dan tien jaar aan de wereldtop van de olympische Laser Radial klasse. Op de grote wereldkampioenschappen liep het echter telkens mis. In 2011 en 2017 moest ze zich telkens tevreden stellen met zilver achter de Nederlandse Marit Bouwmeester.

In de Laser Radial klasse staat de opvolging klaar met de Belgische zeilsters Emma Plasschaert en Maité Carlier.

Palmares Evi Van Acker

Olympische Spelen:

 • 2008 in Peking: 8ste
 • 2012 in Londen: brons
 • 2016 in Rio: 4ste

Op de wereldkampioenschappen:

 • 2006 in Los Angeles: 5ste
 • 2009 in Karatsu: 6ste
 • 2011 in Perth: zilver
 • 2014 in Santander: brons
 • 2015 in Oman: brons
 • 2017 in Medemblik: zilver

Op de Europese kampioenschappen:

 • 2007 in Scheveningen: goud
 • 2011 in Helsinki: goud

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: