PREVIEW: Wereldkampioenschap Soling zeilen

Wereldkampioenschap Soling zeilen

Dit jaar wordt het Wereldkampioenschap Soling 2017 gezeild in Nederland. De Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging te Muiden is de gastheer van dit zeilevenement. 35 Solings hebben zich ingeschreven, uit 13 landen.

Op 15 en 16 september 2017 komen de Solings aan en zullen dan gemeten worden. Het meten van de schepen gebeurt vanaf ongeveer 10.00 uur op zaterdag 16 september en eventueel op zondag 17 september.

Op de laatste zeildag, vrijdag 22 september  2017, wordt 1 wedstrijd gezeild. Als gedurende de week een wedstrijd uit is gevallen, zal een 2de wedstrijd ingepland worden.  Na deze wedstrijd zullen de deelnemers de Solings af gaan bouwen en weer op de trailers plaatsen. In het begin van de avond zal de  prijsuitreiking om 19.30 uur gehouden worden.

Voor de diegene die niet zeilen, maar met de zeilers meegekomen zijn, is een apart programma samengesteld. Op onze site www.solingclubnederland.blogspot.nl staat het ‘walprogramma’. De dagelijkse uitslagen kunnen worden gevolgd via de internationale Soling site, www.soling.com en via de facebookpagina.

Zeilwedstrijd schema:

Op zondag 17 september zal vanaf 14.00 uur een oefenwedstrijd gehouden worden.
De openingsceremonie van het wereldkampioenschap Soling 2017 zal plaatsvinden om 17.00 uur op zondag 17 september 2017.

Alle boten moeten uiterlijk om 18.30 uur op zondag 17 september 2017 in het water liggen. De Solings mogen gedurende de Regatta niet uit het water gehaald worden, alleen in uitzonderingsgevallen met toestemming van de Internationale wedstrijdjury. DSQ kan het gevolg zijn.

De zeilwedstrijden:

 • Maandag            18-SEP-2017                      2 wedstrijden
 • Dinsdag               19-SEP-2017                      2 wedstrijden
 • Woensdag          20-SEP-2017                      2 wedstrijden
 • Donderdag         21-SEP-2017                      2 wedstrijden
 • Vrijdag                 22-SEP-2017                      1 wedstrijd (+ eventueel inhaalwedstrijd)

9 zeilwedstrijden zijn dus gepland. 5 Wedstrijden dienen voltooid te worden om een reglementair kampioenschap te zeilen. Een maximum van 3 zeilwedstrijden per dag kunnen worden gezeild.

De tijden van het startsein:

 • Oefen zeilwedstrijd op zondag 17 september 2017, startsein  is om 14.00 uur
 • Eerste zeilwedstrijd op maandag 18 september 2017, startsein is om 12.00 uur
 • Startsein van eerste wedstrijden op de volgende dagen is om 11.00 uur
 • Het startsein van de volgende zeilwedstrijd op dezelfde dag, zal zo snel als mogelijk gegeven worden. 5 minuten voordat een eventueel startsein gegeven gaat worden, zal een oranje vlag gehesen worden. Op de laatste dag zal geen startsein gegeven worden na 16.00 uur, behalve bij een uitstelwedstrijd of een algehele terugroep.

De wedstrijdbaan zal gepositioneerd worden tussen de rode lijnen op bijgaand kaartje hieronder. Dagelijks zal de koers, reistijd en afstand van de haven naar de geplande positie van het startschip op het officiële publicatiebord in de haven getoond worden.

Tekst: Hans van Gent

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: