Annemieke Bes verlaat Team Akzonobel

Annemieke Bes

De Nederlandse zeilster Annemieke Bes zal eind deze maand Team AkzoNobel in onderling overleg verlaten.

Schipper Simeon Tienpont is teleurgesteld met het verlies van Annemieke Bes en verklaart dat haar verlies is te wijden is aan de natuurlijke uitputting die gepaard gaat bij de opbouw van een professioneel zeilteam. Vooral wanneer de persoonlijke verwachtingen niet in lijn zijn met het team.

“Er is geen moelijker proefterrein dan de Volvo Ocean Race” vult Simon aan. “Van alle teamsporten is de Volvo Ocean Race ongetwijfeld één van de zwaarste duurtesten. Ik moet er zeker van zijn dat we de juiste persoon op de juiste job en taak kunnen zetten en dat betekent ook dat we onmogelijk kunnen garanderen dat elk teamlid elk etappe zal zeilen.”

“Om die reden hebben we in samenspraak met Annemiek besloten om haar te laten gaan zodat ze een team kan vinden die haar die belofte wel kan geven”

“Ons doel is om met team Akzonobel de Volvo Ocean Race te winnen en we kijken allemaal uit naar de start in Alicante volgende maand.”

Nog maar één Nederlander aan boord van de door Nederland gesponsorde boot

Met het verlies van Annemieke bes is Simeon Tienpont nog maar de enige Nederlander aan boord van Team Akzonobel.

 1. Simeon Tienpont - schipper (NED)
 2. Brad Jackson - wachtleider (AUS)
 3. Brad Farrand - voordekker / trimmer (AUS)
 4. Luke Molloy - stuurman / trimmer /zeilmaker (AUS)
 5. Jules Salter - navigator (GBR)
 6. Joca Signorini - wachtleider (BRA)
 7. Emily Nagel (BER)
 8. Nicolai Sehested - stuurman / trimmer / bootkapitein (DEN)
 9. Martine Grael - trimmer (BRA)

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: