Jachtclub Scheveningen in de Sailing Champions League

Jachtclub Scheveningen in de Sailing Champions League

Afgelopen weekend heeft Jachtclub Scheveningen, deelnemer uit Eredivisie (op moment 2e in Nederland) meegedaan aan de Sailing Champions League.

Het is dinsdag, the day after the day after. Terug naar normaal maar stiekem toch nog even nagenieten van een waanzinnig evenement; de SAILING Champions League in zeilmekka Porto Cervo.

Jullie hebben ons live kunnen volgen via de SAP livestream inclusief schitterend commentaar. Wat bij het team blijft hangen zijn drie fantastische zeildagen onder schitterende omstandigheden. Het is niet elke dag dat je in een korte broek onder de volle zon tegen de 32 beste zeilclubs van Europa strijdt. Wat ook blijft hangen is de eindklassering; een 28e plaats. Iets wat toch een beetje teleurstelt. Uiteraard is dat te verklaren. Zoals we schreven is de concurrentie zeer sterk, worden kleine fouten direct afgestraft en hadden we graag net even iets meer willen trainen.

"Het was een mooie belevenis en heeft het beste van het team naar boven gehaald. Ondanks dat de resultaten niet zo goed zijn als we gehoopt hadden zijn we wel wel altijd kritisch en opbouwend gebleven tijdens het zeilen. Deze insteek heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we veel geleerd hebben en dan nemen we mee naar de volgende evenementen en trainingen" aldus trimmer Sicco.

Het team maakt zich nu op voor de laatste speelronde van de Eredivisie Zeilen. Deze zal worden gevaren in het weekend van 6,7 en 8 oktober bij het mooie Waterland Monnickendam. We staan momenteel op een 2e plek in het algemeen klassement en hebben dus nog alles om voor te vechten!

We danken Jachtclub Scheveningen en Gemeente Den Haag voor haar support, alle fans voor jullie aanmoedigingen, van Vuuren Sailing Performance voor de ondersteuning en het organiserend comité en haar vrijwilligers voor het geweldige event.

Volgens via: https://www.facebook.com/jcscheveningensailingteam/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: