Wiervrij zeilen tijdens de Pampus Regatta 2017

Pampus Regatta

Aanstaand weekend op 9 en 10 september is de vierde Pampus Regatta. Met zo’n 65 inschrijvingen beloven de verschillende klassen allemaal uitdagend te worden.

Zoals voorgaande jaren is de SW-klasse het populairst gevolgd door de ORC. Maar met name de kwarttonklasse is de grootst groeiende klasse. Nog niet eerder deden er 14 jong bejaarde racers mee. Naast de kwarttonners zijn ook de J/80s weer van de partij en de FF-65 klasse.

Wiervrij zeilen

Het is geen geheim meer, zelfs geen klein probleem meer. Hoewel het wier rond deze tijd altijd weer afsterft, heeft de organisatie het zekere voor het onzekere genomen en de banen verplaatst nabij Pampushaven. “Dit is iets verder weg van Durgerdam, maar hier groeit geen wier. Honder procent garantie, kunnen we nooit geven, maar dit is het meest wiervrije gedeelte van het IJmeer,” aldus de organisatie. Vanwege de iets langere reistijd zijn de starttijden op beide dagen een half uur laten dan vorig jaar.

Jan Arts Wisseltrofee

Net als voorgaande jaren kunnen drie schepen van dezelfde vereniging een verenigingsteam vormen en strijden tegen de andere verenigingen. De winnende vereniging wint de Jan Arts Wisseltrofee, opgedragen aan de eerder dit jaar overleden Jan Arts, organisator van de Pampus Regatta en beroemd wedstrijdzeiler van Zeilvereniging Het Y.

Pampus Regatta

Inschrijven kan nog

Inschrijven kan officieel tot 5 september. “Maar doordat de schoolvakanties pas deze week weer beginnen zullen we iets coulanter zijn met na-inschrijvingen,” vertelt Floris Cornelissen met een knipoog. De Pampus Regatta wordt gezeild op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse, Kwarttonklasse en eenheidsklasse. Kijk voor de wedstrijdbepalingen, deelnemers en het inschrijfformulier op www.pampusregatta.nl

Foto credits: Hans Knapper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: