Belgische Cadet zeilers scoren twee podiumplaatsen in Engeland

Cadet zeilen

Belgische Cadet klasse zeilers scoren twee podiumplaatsen op het Open Engels Kampioenschap Cadet in Aberosh (Noord-Wales).

De Belgisch jeugd waren met vier teams naar Wales afgezakt om zich te meten met het altijd sterke Engelse veld van 38 deelnemers.

Er voornamelijk met lichte wind gezeild. Na 10 wedstrijden slaagden de Belgen erin om met twee teams op het podium te eindigen:

Winnares werd Bettine Harris (GBR), zus van wereldkampioen 2016 Jamie Harris (het zit hen duidelijk in het bloed).

  • Jeroen Vangeneugden (BEL) en Erazem Perko (BEL) van WVD Mechelen eindigen op een prachtige 2de plaats dankzij een mooie regelmaat.
  • Thibaud Dirix (BEL) en Helena Schoonooghe (BEL) van RYCB werden 3de.

De strijd tussen beide Belgische teams was super spannend, letterlijk tot aan de laatste meters van de laatste reeks! Deze resultaten zijn veelbelovend voor volgend seizoen.

Cadet klasse zeilen

Victor De Ripainsel (BEL) en Kobe Stroobandt (BEL) werden 7de en zus Anouck De Ripainsel (BEL) en Aurélie Boven (BEL) werden 22ste.

De Cadet klasse heeft tevens een leuk en leerrijk zomerkamp achter de rug op het Veerse meer, waarbij heel wat nieuwe teams zich aanmeldden om de groei van de klasse te ondersteunen.

Er zal deze winter en volgend jaar nog meer ingezet worden op trainingen op maat om alle zeilers optimaal te ondersteunen, zodat alle zeilers aan hun trekken komen, van beginnende wedstrijdzeiler tot topper.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: