Spirou zeilers vieren 30 jaar Spirou tijdens Open Belgisch Kampioenschap

Spirou zeilers

Afgelopen weekend vond het Open Belgisch Kampioenschap (OBK) Spirou plaats op Lac de l'Eau d'Heure. SNEH ontving er 25 jonge zeilertjes voor een 2-daagse zeilwedstrijd. Er stond een matige/zwakke wind die op zondag nog wat verder afzwakte. Er konden desondanks toch 8 reeksen gevaren worden met nogal wisselende resultaten.

Er was één zeiler die er duidelijk bovenuit stak en dat was Victor Pille van ZSG (Gavermeer). Hij toonde zich eerder in het seizoen al een degelijke all-round zeiler en is de titel van 'Belgisch Kampioen' meer dan waardig.

Het zachtere weertype met veranderlijke wind is een kolfje naar de hand van Sander Aerts (NWV), het is dan ook geen verrassing dat we hem op het podium zien op deze wedstrijd.

Kobe De Clerq (VVWSK) wist met een overwinning in de laatste manche nog net de 3e plaats te bemachtigen.

Het eerste meisje, Alicé Da Col (BRYC), kwam vooral zondag heel sterk voor de dag.

Een Spirou wedstrijd is elke keer een leuke boel, maar deze keer was het extra speciaal. We vierden namelijk de 30e verjaardag van de Spirou. De Spirou is een Belgische Jeugdboot die ontworpen werd in 1984 maar die pas in 1987 de naam Spirou kreeg. De klasse bruist van energie en slaagt er nog steeds in om wedstrijdzeilen te organiseren in een familiale, vriendschappelijke sfeer.

Optimist zeilers die interesse hebben om eens een Spirou uit te proberen kunnen gratis een trainingsdag volgen op 16 september 2017 in RBSC Heusden en op 21 oktober 2017 te VVW Inside (Oostende).

Op de foto, van links naar rechts: Alicé, Sander, Victor, Kobe

Tekst: Jan Van Cauwenberge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: