VIDEO: Reddingsoperatie zeiljacht Capella na kielbreuk

Reddingsoperatie zeiljacht Capella

Bekijk hier de documentaire over de reddingsoperatie na het dodelijk ongeval met zeiljacht Capella van ontwerper Frans Maas.

Op zaterdagochtend op 1 juli brak de kiel af en hierdoor is het zeiljacht gekapseisd. De Capella deed op dat ogenblik mee aan de Light Vessel Race, een middellange zeilwedstrijd op de Noordzee met start en finish in Zeebrugge.

Drie personen houden zich in zee vast aan de romp van de boot, drie personen zijn vermist. Alle reddingsdiensten zoeken met man en macht naar overlevenden.

Deze documentaire werd uitgezonden door televisiezender VIER op maandag 4 september 2017 om 20:15 uur.

UPDATE 13/9/2017: productiehuis SBS Belgium en televisiezender VIER eist dat deze documentaire niet meer beschikbaar is via de ClubRacer website. Heeft volgens hen te maken met geen toestemming van de nabestaanden en rechten op de beelden.

Rechten? 99% van de beelden zijn gemaakt door de vrijwillige reddingsdiensten en hebben deze gratis ter beschikking gesteld aan SBS Belgium.

Nabestaanden? Volledig mee eens, maar als de nabestaande deze documentaire zelf aan het delen zijn via sociale media hebben wij hierover ook onze bedenkingen.

Wij hebben hard geprotesteerd tegen deze sommatie van SBS Belgium en televisiezender VIER want wij van ClubRacer vinden dat het een must is dat elke zeiler uit België en Nederland deze documentaire moet gezien hebben in functie van de veiligheid op zee.

Lees hier ons compleet verslag van het dodelijk ongeval met zeiljacht Capella.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: