Volvo Ocean Race voor het eerst naar Hong Kong: "Tactisch, tricky, stress..."

Volvo Ocean Race vloot

Voor het eerst in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race racet de vloot naar Hong Kong. Deze zeer tactische vierde etappe gaat dinsdagmiddag om 14:00u lokale tijd van start in Melbourne. Voor ons in de lage landen wordt dat dinsdag 04:00u in de ochtend.

De vierde etappe van Melbourne, Australië naar Hong Kong, China is een slordige 6000 zeemijl lang. De eerste helft zeilt de vloot bijna pal Noord langs de oostkust van Australië.

Voor de navigators aan boord wordt de snelste route zoeken tussen de vele eilandjes de moeilijkste opgave. Samen met het ontwijken van de vele windstille zones (doldrums) wordt de vierde etappe een zeer technische en tactische wedstrijd.

“Het gaat heel zwaar en close racing worden”, zegt Phil Harmer die na zijn blessure terugkeert aan boord van Vestas 11th Hour Racing. “Heel deze etappe zal er iemand naast ons zeilen.”

De schippers beschrijven de 4de etappe als::

  • “Technisch”
  • “Tricky”
  • “Vol mogelijkheden”
  • “Diegene waar ik bang voor ben… heel, heel gecompliceerd… vol stress.
  • “We moeten klaar zijn voor alles”

De vierde etappe gaat van start op dinsdag 2 januari om 14:00u locale tijd (03:00u UTC).

De start is live te volgen via :

De Volvo Ocean Race website www.volvooceanrace.com vanaf 02:45 UTC

Facebook Live www.facebook.com/volvooceanrace/ vanaf 02:45 UTC

Of via de Volvo Ocean Race app.

Volvo Ocea Race 4de etappe

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: