Team Brunel aan verkeerde kant wolk en verliest aansluiting met de vloot

Team Brunel

In de nacht van woensdag op donderdag raakte Team Brunel aan de verkeerde kant van een wolk. Hierdoor ligt de Nederlandse boot nu op achterstand van de kopgroep. Nu de wind stabiliseert en in kracht toeneemt lijkt het einde van een lange en moeilijke Doldrums passage echter dichtbij. De verwachting is dat de boten in deze vierde etappe van de Volvo Ocean Race rond 18 januari finishen in Hong Kong.

Gemixte gevoelens

Schipper Bouwe Bekking (NED) kijkt terug op een intensieve 24 uur. Bekking: "Er zijn gemengde gevoelens op dit moment aan boord bij Team Brunel. Gister hadden we een uitstekende dag en hadden we de anderen boten in het zicht. Mapfre lag slechts 2 zeemijl onder ons, we konden ze met hun zaklampen zien schijnen op het zeil. We hadden allebei zo’n 15 knopen bootsnelheid toen die onweersbui kwam. Bij ons kwam de wind toen opeens van voren terwijl zij door konden varen.”

Verkeerde kant van de wolk

Rome Kirby (VS): "We gingen met zo’n 15 knopen bootsnelheid toen de wind opeens 180 graden draaide. Doordat we alle grote zeilen op hadden staan was het niet mogelijk om direct goed te anticiperen. Het grootste voorzeil, de masterhead zero, kwam tegen de mast en drukte ons bijna op de kant.”

"Op dat moment waren we vrij dicht bij Mapfre en Team AkzoNobel, maar we zaten aan de verkeerde kant van die wolk. De anderen boten konden helaas profiteren, maar dat is ook onderdeel van het wedstrijdzeilen, denk ik.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: