VIDEO: Documentaire over de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Hans Horrevoets

Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN Amro, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. Het ongeluk gebeurde tijdens de Volvo Ocean Race van 2006. In de documentaire onderaan dit bericht kunt u kijken naar een reconstructie die Andere Tijden Sport maakte van de fatale reis.

De bemanning zet alles op alles om Hans Horrevoets uit het water te halen. Uiteindelijk lukt het hen maar ze kunnen Hans niet meer redden. Hoe kon het gebeuren? Was het pech of voelde Hans Horrevoets zich te veel verantwoordelijk voor de grotendeels jonge bemanning.

Andere Tijden Sport praat onder andere met Roy Heiner die er destijds bij was en met zijn vrouw Petra.

Hans Horrevoets en Simeon Tienpont

Hans Horrevoets en Simeon Tienpont passeren Kaap Hoorn in de 4de etappe aan boord ABN AMRO

Hans Horrevoets drinkt een biertje na het slechte resulaat in de 6de etappe

Hans Horrevoets drinkt een biertje na het slechte resultaat in de 6de etappe

Hans Horrevoets wordt uitgezwaait door zijn dochter

Hans Horrevoets wordt uitgezwaaid door zijn dochter voor de start

Foto's © Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: