Nieuwe ORC 2018 reglementen en VPP zijn beschikbaar

 • Author: Ice
  Date: do, 18/01/2018 - 10:49
  Tags:
ORC 2018 VPP

Het Offshore Racing Congress (ORC) heeft deze week de nieuwe ORC 2018 reglementen en het Velocity Prediction Program (VPP) dat in 2018 gebruikt wordt om meetbrieven, speed guides en target speeds te produceren beschikbaar gesteld in het ORC Sailor Services systeem.

Wedstrijdleiders worden aangemoedigd om vanaf nu de ORC meetbrieven van 2018 te gebruiken, behalve bij competities die reeds in 2017 gestart zoals de vele wintercompetities.

VPP 2018 verbeteringen

Jason Ker heeft samen met enkele ander ontwerpers van het Internationaal technisch comité van het ORC de aero- en hydrodynamisch formule verbeterd. Deze algoritme aanpassing zorgt ervoor dat de meeste boten aan de wind sneller moeten zeilen. Voor de wind versnellen de meeste boten ook maar niet zo veel.

Men heeft ook gewerkt rond de drag calculatie van het roer en een meer realistische benadering van verplaatsbaar bemanningsgewicht bij weinig wind.

Over het algemeen wijzigen de VPP’s niet meer dan 0.5%

ORC 2018 reglementen

 • Het gebruik van carbon op structurele plaatsen dat geen penalty krijgt is beter gedefinieerd.
 • Sommige reglementen werden in lijn gebracht met de Equipment Rules of Sailing van World Sailing.
 • De limieten op het gebruik van carbon is gemoderniseerd en in lijn gebracht met de huidige botenbouw standaarden.
 • RRS 49.2 maakt controle op hiken (overboord hangen van bemanning) mogelijk,  minimum bemanningsgewicht kan worden aangeduid wanneer nodig.

ORC 2018 Green Book

Nieuwe definities van de klassengrenzen:

Class A: 16.5 ≥ CDL > 11.6
Class B: 11.6 ≥ CDL > 9.8
Class C: 9.8 ≥ CDL > 8.6

Op de ORC International en ORC Club meetbrieven wordt nu ook het minimum bemanningsgewicht vermeld in de Crew Weight Box.

De ORC Sailor Services zijn toegankelijk voor iedereen na registratie en kost niets. Het aanvragen van een ORC proefmeetbrief kost slechts €12.

www.orc.org/sailorservices

Attachment
Bijlage Grootte
ORC Rating Systems 2018 1.28 MB
Labels
ORC

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: