Belgische zeilers klaar voor de Sailing World Cup Miami

Sailing World Cup Miami

Van 21 tot en met 28 januari verzamelen 's werelds beste zeilers in Miami voor de tweede ronde van de Sailing World Cup Series 2018. Meer dan 540 zeilers uit 50 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Zo ook onze 10 Belgische zeilers, die vol ambitie in vier verschillende klasses van start gaan.

In de Laser Radial klasse gaan Emma Plasschaert en Maité Carlier van start. Bij de mannen, de Laser Standard, starten Olympiër Wannes Van Laer en William De Smet. In de 49er vinden we het Olympische duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers. De laatste vier Belgische zeilers varen als gemengde duo's in de mixed catamaran Nacra 17: Henri Demesmaeker met Anouk Geurts en Kevin Bonnevie met Isaura Maenhaut.

De medaille races worden live uitgezonden via YouTube:
Zaterdag 27 januari: 49er en Nacra 17

Zondag 28 januari: Laser Standard en Laser Radial

De Sailing World Cup Series 2018 bestaat uit volgende wedstrijden:

  • 15 oktober 2017: Round 1, Gamagori
  • 21 januari 2018: Round 2, Miami
  • 22 april 2018: Round 3, Hyères
  • 03 juni 2018: World Cup Series Final, Marseille (locatie OS 2024)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: