Bouwe Bekking: "We moeten nu roeien met de riemen die we hebben"

Bouwe Bekking in Melbourne

Video interview met Bouwe Bekking net voor de start van de vierde Volvo Ocean Race etappe van Melbourne naar Hong Kong.

"Sommige bemanningswissel waren gepland sommige niet, we moeten roeien met de riemen die we hebben. We moeten nu gewoon hard varen en ik denk dat we inde afgelopen etappe hebben kunnen laten zien dat we alle ingrediënten hebben om het goed te doen."

"We kunnen bijna zeggen dat we geluk hebben met de route want tot aan de Salomon eilanden is het voor de wind. Normaal gesproken is dat vanaf Australië aan de wind dus op dat punt hebben we een heel klein beetje geluk."

"Na de Salomon eilanden is het koffiedik kijken want dan moeten we door zogenaamde conversion zone, iets wat we in de eerste etappe de doldrums noemden. Als we daar doorheen zijn is het zeilen in de passaat winden richting de Filipijnen en daar staat normaal gesproken veel wind en dan is het nog 500 mijl naar Hong Kong."

Bouwe Bekking hoopt dat deze trip een snelle wordt en dat ze nu iets eerde aankomen dan de rest. Ik denk dat we er allemaal klaar voor zijn.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: