Annie Lush terug bij Team Brunel

Annie Lush

De Britse zeilster Annie Lush, die in Leg 3 geblesseerd raakte, is op de weg terug. Lush is onderweg naar Hong Kong om zich weer aan te sluiten bij Team Brunel. Lush, die twee botten in haar voet en één in haar rug brak in december, is nog herstellende. De verwachting is dat ze na een intensief herstelprogramma op 7 februari klaar zal zijn om met het team in Leg 6 van Hong Kong naar Auckland te zeilen.

Eerste fase herstel in Australië en Nieuw-Zeeland

Na aankomst in Melbourne op 25 december verbleef Lush nog een week in Australië. Vervolgens vloog Lush naar Nieuw-Zeeland voor de volgende fase van haar herstel. Een vlucht van meer dan 24 uur terug naar Europa was op dat moment te zwaar. Afgelopen vrijdag raadpleegde Lush een van de topsportartsen en fysiotherapeuten van Nieuw-Zeeland. Deze arts, onder andere nauw betrokken bij het Nieuw-Zeelandse rugbyteam de All Blacks, had goed nieuws voor de Britse zeilster. Na een reeks scans blijken de fracturen goed hersteld te zijn en is de verwachting dat ze volledig hersteld is over twee weken voor de etappe van Hong Kong naar Auckland.

Om de botten zoveel mogelijk tijd te geven om te helen, zal Lush tot de start van Leg 6 niet alle op het programma staande wedstrijden meezeilen. Lush werkt samen met teamfysiotherapeut Ricardo Meijer in de sportschool en het zwembad aan de laatste fase van haar herstel.

Lush enthousiast over comeback

Lush: "Ik ben erg blij dat ik vorige week de uitslag heb gehad dat het herstel goed is verlopen en dat ik me nu weer kan aansluiten bij het team voor het vervolg van de race. Het was voor mij een spannende week. Enerzijds het wachten op de scanresultaten en anderzijds het volgen van de verrichtingen van het team op de tracker. Ik kijk er naar uit om de rest van het team te zien en te horen wat we kunnen leren van de afgelopen etappe. We gaan er alles aan doen om in de volgende etappe het resultaat neer te zetten waar we naar streven!"

Fysio Meijer vertrouwt op herstel

Meijer: "De afgelopen weken heb ik contact gehad met Annie en het team van professionals dat haar hielp in Nieuw-Zeeland. In deze laatste fase van haar herstel zal ik in nauwe samenwerking met de professionals van de Bergman Clinics er alles aan doen om haar volledig voor te bereiden op de volgende etappe. Haar rug ziet er goed uit maar de botten in haar voet zullen nog wat tijd nodig hebben om verder te herstellen. Annie haar programma zal veel intensiever zijn dan dat van de rest van de bemanning. Annie is echt nog aan het herstellen, terwijl het voor de rest meer een kwestie is van weer topfit worden. Dat is een andere aanpak, maar we hebben er vertrouwen in dat ze op tijd klaar zal zijn voor de start van de etappe."

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: