Nederlandse topzeilers starten zeilseizoen 2018 met World Cup Series in Miami

World Cup Series Miami

De Team Delta Lloyd kernploegleden Kiran Badloe, Dorian van Rijsselberge en Lilian de Geus (RS:X) en de 470-zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zullen dinsdag 23 januari aan de start verschijnen van de Sailing World Cup, die in Miami plaatsvindt van 23 tot en met 28 januari 2018. Ook komen verschillende Team Delta Lloyd talenten in de RS:X-klasse en in de Laser (Radial) in actie tijdens de World Cup.

Na een post-olympisch jaar in 2017, waarin voor veel leden van Team Delta Lloyd de batterij weer opgeladen moest worden, beginnen de Nederlandse topzeilers nu met frisse energie en geslepen messen aan de World Cup in Miami. In een sterk veld met in totaal 540 deelnemende zeilers uit 50 landen zal de krachtmeting voor het komende zeilseizoen plaatsvinden.

Aftrap wintertraining voor RS:X-windsurfers
Voor de RS:X-windsurfers Dorian van Rijsselberge, Kiran Badloe en Lilian de Geus is de World Cup in Miami een aftrap van de wintertraining. Er wordt gekeken naar de concurrentie en naar de eigen leerdoelen voor de aankomende periode. Voor Lilian de Geus is haar wedstrijd in Miami een extra belangrijk moment, omdat zij na het onlangs afronden van haar studie, haar focus nu weer volledig op het windsurfen heeft gelegd.

En waar Kiran Badloe, na een trainingsperiode in Alicante, verder gaat waar hij gebleven is, gaat er voor Van Rijsselberge een nieuw seizoen van start waarbij de balans tussen topsport en zijn gezinsleven opnieuw ingericht zullen worden.
Van Rijsselberge stapt in Miami voor het eerst weer op zijn plank sinds het WK in september. Hij kijkt er dan ook naar uit om het water weer op te gaan: “Ik heb nu heel veel zin om weer op de plank te stappen en het seizoen te beginnen. Dit jaar is het WK in Aarhus het moment waarop ik moet pieken, dus daar moet weer goed gevaren worden. Deze World Cup ga ik uiteraard ook voor de winst, maar na vier maanden rust is dat misschien niet heel realistisch”, vertelt een lachende Van Rijsselberge.

Eerste wedstrijd 470-dames sinds samenwerking Paardenkooper
De 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen gaan voor het eerst een grote wedstrijd varen met hun nieuwe coach Maurice Paardenkooper. Na de aankondiging  van hun samenwerking in november 2017 heeft het drietal al grote stappen kunnen maken. Van Veen vertelt: “Onze samenwerking met Maurice gaat goed. Hij komt met hele interessante input op nieuwe vlakken, waarbij we elke dag nieuwe dingen leren en beter worden. We hebben er super veel zin in! Voornamelijk om wat nieuwe dingen uit te proberen op weg naar het WK, later dit jaar.”

Team Delta Lloyd-talenten klaar voor volgende stap
Ook verschillende Team Delta Lloyd-talenten zijn dit jaar in Miami te vinden. Na een fantastisch jaar in 2017 voor Daphne van der Vaart en Maxime Jonker (Laser Radial) waarbij zij in de top tien eindigden tijdens het WK in Medemblik, zijn de dames naar Miami vertrokken om hun positie in de top te handhaven en het aankomende jaar nog verder door te groeien.

Sara Wennekes (RS:X), Duko Bos en Niels Broekhuizen (Laser Standard) hopen dit jaar met name veel (internationale) wedstrijden te kunnen varen om aansluiting te vinden bij de wereldtop, zo ook in Miami. Voor Sil Hoekstra, Luuc van Opzeeland (RS:X) en Hannah van Goor (Laser Radial) is de World Cup een mooi moment om zich te meten aan de senioren in hun klasse.

Kernploegleden Nicholas Heiner (Finn) en Marit Bouwmeester (Laser Radial) hebben vanwege een andere invulling van hun jaarplanning (en bijbehorende leerdoelen) besloten de World Cup in Miami niet te varen.

Schema World Cup Miami 2018
Dinsdag 23 t/m vrijdag 26 januari 2018: Opening Series 49er, 49er FX, RS:X, Nacra 17
Dinsdag 23 t/m zaterdag 27 januari 2018: Opening Series Laser, Radial, Finn, 470s
Zaterdag 27 januari 2018: Medal Race 49er, 49er FX, RS:Xs, Nacra 17
Zondag 28 januari 2018: Medal Race: Laser, Radial, Finn, 470s
 
Sailing World Cup Series
De 29e Sailing World Cup Miami is onderdeel van de jaarlijkse Sailing World Cup Series, die in 2018 bestaat uit een drietal events voor de beste (Olympische) zeilers van de wereld. De eerste serie vindt plaats in Miami (23 t/m 28 januari), daarna het Franse Hyères (23 t/m 29 april) en de afsluitende finale in Marseille, van 4 t/m 10 juni 2017. Zeilers kunnen ook aan losse World Cups deelnemen.

Voor meer informatie over de Sailing World Cup Miami en de uitslagen tijdens het event, kijk je op:
http://miami.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: