Emma Plasschaert aan de leiding in Miami op de Wereldbeker zeilen

Emma Plasschaert

Na drie dagen zeilen op de Wereldbeker in Miami, heeft Emma Plasschaert de leiding genomen in de Laser Radial klasse. Op dit moment ligt Emma 22 punten voor op de Japanse Manami Doi en 23 punten op de Deense Anne Marie Rindom (bronzen medaille Rio 2016).

De Laser Radial klasse heeft nog vijf races te gaan voor de medalrace van zondag, waaraan enkel de top-10 mag deelnemen.

Het Olympische duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staat momenteel op de 9de plaats in de 49er klasse. Yannick en Tom zeilen vandaag nog drie races, als ze hun top-10 plaats behouden mogen ze ze zaterdag de medalrace varen.

Tussenstand Belgische zeilers:

Laser Radial:

  • Emma Plasschaert: 1ste
  • Maité Carlier: 17de

49er:

  • Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 9de

Laser Standard:

  • Wannes Van Laer: 29ste
  • William De Smet: 57ste

Nacra 17:

  • Henri Demesmaeker en Anouk Geurts: 12de
  • Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut: 16de

De medaille races worden live uitgezonden via YouTube:
Zaterdag 27 januari: 49er en Nacra 17

Zondag 28 januari: Laser Standard en Laser Radial

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: