Zeiljachten vallen om door storm in Hellevloetsluis

Zeiljachten vallen om in hellevoetsluis

In de Heliushaven Hellevoetsluis heeft de storm van 3 januari hevige schade veroorzaakt. Vijf zeiljachten, die op stalen bootstoelen stonden, werden door hevige windvlagen omvergeblazen. De schade is groot.

Havenmeester Arie Roodenburg vertelt aan het AD: “Niet alleen zitten er gaten in de boten, maar zijn ook de masten verwoest.” In de 45 jaar van de Watersport Vereniging Hellevoetsluis (WVH) heeft hij dat nog nooit meegemaakt. “Het is een flinke domper op het nieuwe jaar voor de vereniging.”

De havenmeester vermoed dat dat zeiljachten zijn omver geblazen deze ochtend omstreesk 3:00uur. Toen trok er een hevige storm voorbij Hellevoetsluis.

Het had veel erger kunnen zijn beseft de havenmeester want in de Heliushaven staan zo’n 50 tot 60 boten op de kant.

Goed nieuws is dat de boten die in het water liggen geen schade hebben opgelopen.

Omgevallen zeiljachten

In Urk ging er een de replica van de Ark van Noach op drift en ramde enkele zeilboten.

Ark van Noach replica op drift

Ark van Noach op drift

Video Ark van Noach op drift:

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: