Weinig tot geen wind tijdens de eerste Goofies Race van het jaar

Goofies Race 2018

De Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde van januari 2018 begonnen met niks wind maar het werd voor velen toch een prachtige zeildag.

Een extreem lage waterstand en het ontbreken van enige wind op het tijdstip van de reguliere starttijd vormde voor de deelnemers en de organisatie een uitdaging.

Door de boten tijdig naar buiten te laten varen en de start twee keer een half uur uit te stellen konden alle deelnemers tijdig aan de start zijn. Op het tijdstip van de start was er net voldoende wind om de wedstrijd te starten. Omdat de wind zich deze keer keurig aan de verwachtingen hield en uiteindelijk  toenam tot een mooi zeilwindje werd het nog een mooie zeildag.

Goofies Race

Een van de deelnemers, een solo zeiler, stelde zijn vertrek uit de haven te lang uit. Omdat hij ook nog te dicht langs de kant voer liep hij aan de grond. Alleen door in de mast te klimmen en over de dijk te kijken kon hij de boten zien starten. Zelf kon hij niet op tijd bij de start zijn.

Vanwege de aanvankelijke onzekerheid over de wind was er een betrekkelijk kort baantje gekozen, dat twee keer gevaren moest worden. Dat gaf de mogelijkheid om zonodig de baan af te korten. Gelukkig hoefde hiervan geen gebruik te worden gemaakt, de wind nam gedurende de hele race geleidelijk toe.

Goofies zeilwedstrijd

Door de windrichting had de baan voor het zeilen wel een bijzonder vorm: zoals je kan zien op de foto's werd ongeveer 75% van de baan met spinaker gezeild.

Lecas

De uitslagen van de Goofies Race winterwedstijd van januari 2018

ORC A

Winnaar in ORC A werden de gebroeders Joris uit Wijnegem (B) met de GHOST voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Roeline Ornee-Dolk uit Zierikzee met de PACE MAKER die derde werd.

IRC A

Ook in IRC A ging de overwinning naar de gebroeders Joris uit Wijnegem (B) met de GHOST voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR  derde werd.

ORC B

In ORC B won Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Kees Meijer uit Goes met de SWITCH en Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR, die derde werd.

IRC B

In IRC B won Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE voor Menno Verkouteren uit Kamperland, met de INTENSE en Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN, die derde werd.

Ongemeten A

De overwinning in ongemeten A  was voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Patrick Bleukx uit Zonhovern (B) met de WIRELESS en Jasper de Swert uit Brasschaat (B), die met de ZAPATA 3e werd. 

Ongemeten B

De overwinning ging hier naar Adri van de Velde uit 's-Heer Hendrikskinderen met de SPOTGAAI voor Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER en I.P. Versluis uit Haaften, die met de ONDINE derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 3 februari 2018.

Foto's: Marina Zoeteweij

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies Race januari 2018 206.39 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: