Brons voor Nacra 15 zeilers Laila van der Meer & Bjarne Bouwer

Laila van der Meer & Bjarne Bouwer

In het Argentijnse Buenos Aires heeft het Nederlandse zeilduo Laila van der Meer en Bjarne Bouwer het brons behaald tijdens de Jeugd Olympische Spelen. Het tweetal finishte de medalrace als 4e en eindigt daarmee op de derde plaats in het eindklassement. Het goud gaat naar het Argentijnse duo Cittadini & Romairone. Petard & Coutard (FRA) pakken het zilver.

Het Nederlandse Nacra-team lag voorafgaand aan de laatste race nog op zilver, maar de punten met de nummers 3 en 4 lagen heel dicht op elkaar. Het werd een spannende medalrace die Van der Meer & Bouwer als 4e finishten, terwijl het Franse team de race won. Met slechts 1 punt verschil gaat het zilver naar Frankrijk en winnen Van der Meer en Bouwer het brons.
 
Het team komt trots van het water:

“We zijn super tevreden met het resultaat. Dit was echt onze droom”, vertelt Bouwer. “Het hele jaar zijn we 4e geworden (bij het Jeugd WK en bij het EK), dus het was tijd voor een medaille. We zijn er harstikke blij mee! Het was hier heel moeilijk varen. Veel drukverschillen, vlagen en windshifts, maar vandaag was het alles of niets en wat ons betreft is het “alles” geworden”.

De Jeugd Olympische Spelen zal het tweetal nooit vergeten:

“De ervaring van dit hele evenement is echt geweldig. Om hier samen met alle andere atleten op de kamer medailles te halen, het hele olympische park, je kijkt je ogen uit! En vandaag ook super veel publiek op het water. Dat was echt geweldig. En natuurlijk, toen we over de streep kwamen, was er de ontlading. Je had er ook buiten kunnen vallen, maar het is geluk en we hebben gepiekt op het juiste moment!”

Het duo stapt nu samen over naar de foiling Nacra17 en hoopt daarin ook weer mooie prestaties neer te kunnen zetten.

Eindklassement Nacra

  1. Cittadini & Romairone (ARG), 37 pnt
  2. Petard & Coutard (FRA), 44 pnt
  3. Van der Meer & Bouwer (NED), 45 pnt

Bij de windsurfers voer de Nederlandse Luc Schmitz op vrijdag 12 oktober al zijn medalrace. Hij finishte deze race als 14e en eindigt daarmee op de 9e plek overall.

Eindklassement windsurfen

  1. Kalpogiannakis (GRE), 23 pnt
  2. Renna (ITA), 36 pnt
  3. Hawkins (GBR), 46 pnt

9.   Schmitz (NED), 111 pnt

Voor een overzicht van alle resultaten, kijk je op: https://buenosaires2018.sailing.org/results

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: