Door ferry geramde Contessa 32 is geborgen

Contessa 32

De overblijfselen van het Contessa 32 zeiljacht, dat afgelopen weekend werd overvaren door een Red Funnel ferry in de havenmonding van het eiland Wight, is geborgen.

Op zondag 21 oktober was de Red Falcon ferry in dichte mist afgeweken van zijn normale aanleg route en kwam pas tot stilstand nadat het enkele honderden meters van de East Cowes Esplanade aan de grond liep. Deze abnormale route zorge ervoor dat de Red Funnel ferry enkele jachten ramde waarbij één zeiljacht werd gehalveerd en onmiddellijk naar de bodem zonk.

Alle reddingsdiensten in de buurt van het eiland Wight werden ingezet.

Red Funnel ferry aan de grond

De Red Falcon ferry kapitein en navigatie verantwoordelijke werden geschorst zolang het onderzoek duurt.

Red Funnel CEO, Fran Collis, vertelt:

“Whilst the investigation is underway, the navigational team involved in the incident will not be rostered on board which is in accordance with best practice. As normal, the investigation will also consider any other similar incidents that have occurred, both internally and industry-wide, and will seek to identify any common factors.

“Prior to completion of the report, however, and as a precautionary measure, some amendments to our bridge operating procedures in reduced visibility have been made although these changes are not expected to impact on the reliability of the service or the frequency of weather-related cancellations.”

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: