Olympische zeilsters Zegers en Van Veen beëindigen samenwerking

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen

Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben besloten om hun samenwerking te beëindigen. Het duo dat in Rio op de Olympische Spelen als vierde eindigde kende een lastig seizoen. Een seizoen waarin, ondanks het goud bij het Olympisch testevenement september jongstleden, de vooraf gestelde doelen niet werden gerealiseerd. De dames hebben na afloop van dit seizoen geconcludeerd dat er onvoldoende basis is om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van Tokio 2020.

De dames lieten de volgende verklaring optekenen. Zegers en Van Veen:

“We hebben sinds de start van onze samenwerking in 2012 hoogte- en dieptepunten gekend. Met als absoluut sportief hoogtepunt onze Europese titel in 2017. We hadden dit jaar gehoopt als team de benodigde stappen te zetten om verder te groeien. Dat is helaas niet gelukt en hebben het moeilijke besluit genomen dat we allebei onze eigen weg zullen gaan”

Jaap Zielhuis, hoofdcoach van het Watersportverbond, betreurt de situatie, maar toont begrip voor de keuze van de dames:

“Ik vind het verschrikkelijk jammer dat we in deze situatie zijn aangekomen. Na een succesvol jaar voor het Nederlandse zeilen is dit wel een enorme tegenvaller. Om slechts 2 jaar voor de Spelen te moeten concluderen dat het niet meer werkt in dit team, is een grote teleurstelling. Tegelijkertijd was het, na de een heel lastig jaar, wel duidelijk dat er drastische maatregelen nodig waren. Dat de dames zelf tot dit moeilijke, maar volwassen besluit zijn gekomen kunnen we alleen maar respecteren.”

Of en in welke vorm de zeilsters en het Watersportverbond verder zullen gaan met een Olympische 470-campagne richting 2020 is nog onzeker:

“Vanuit deze nieuwe situatie zullen we moeten kijken of en hoe we verder kunnen richting de Olympische Spelen van Tokio in deze zeilklasse. Daarover valt in dit stadium nog niets te melden”, aldus Zielhuis.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: