TeamNL Zeilen genomineerd voor World Sailing Team of the Year 2018

TeamNL Zeilen

De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen zijn door de internationale zeilfederatie World Sailing genomineerd voor Sailing Team of the Year 2018. Andere genomineerden in deze categorie zijn Dongfeng Race Team (CHN), Team Beau Geste (HKG) en Ruggero Tita & Caterina Banti (ITA).

De winnaar van de award, die verkozen wordt door een 5-koppige jury, wordt bekend gemaakt tijdens de World Sailing Awards 2018, op dinsdag 30 oktober in Sarasota, Florida (USA).

De internationale zeilfederatie vertelt: “Tijdens de Hempel Sailing World Championships kwam TeamNL Zeilen met een diverse groep aan zeilers, uit verschillende zeildisciplines, naar Aarhus. De mix aan persoonlijkheden werkten in harmonie samen, wat leidde tot het winnen van de IOC President’s Trophy, de landentrofee voor het beste team tijdens de Sailing World Championships.
 
Nederlandse zeilers behaalden er goud in 3 van de 12 klassen in Aarhus. Lilian de Geus en Dorian van Rijsselberghe wonnen bij de RS:X-windsurf mannen en -vrouwen en Annemiek Bekkering & Annette Duetz wonnen het 49erFX goud. Kiran Badloe en Marit Bouwmeester pakten het zilver bij de RS:X-mannen en de Laser Radial en Pieter-Jan Postma won brons in de Finn-klasse.”
 
Eerder deze maand maakte World Sailing al bekend dat Carolijn Brouwer en Dorian van Rijsselberghe genomineerd zijn voor de World Sailor of the Year 2018. Hiervoor kan het publiek nog stemmen uitbrengen t/m maandag 29 oktober, via deze link:
http://www.sailing.org/news/2018vote.php

Labels

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: