Winterserie zeilen in Drimmelen gestart met stevige wind

Winterserie zeilen in Drimmelen

Zondag 28 oktober 2018 is de 43e winterserie in Drimmelen van start gegaan met zon en een stevige noord oosten wind. De organisatie had een nieuwe klas indeling opgevoerd die waarschijnlijk garant staat voor veel close racing.

De sportboten klasse is opgedeeld in een gennaker klassen en een spinaker klasse. In de gennaker klasse wordt gezeild met o.a. Cork 17.20, pro25, Antrim 27 en bijvoorbeeld de Bull7000. Bij de spinaker sportboten gaat het om bijvoorbeeld Jod24, V24, J22 en X79. E.e.a. lijkt garant te staan voor veel fun en wedstrijdplezier.

Ook de Orc klasse is weer aanwezig, deze boten deden net of er geen zomer is geweest en gingen verder waar de vorige winterserie was geëindigd: de strijd tussen de J/35 JanBoel en de Archambault 31 Rakker. Op de bijna drie uur durende race finishten ze twee minuten na elkaar waardoor de JanBoel nu aan de leiding ligt. Gelijk daarachter is de strijd opgestart tussen de twee SunFast 32’s: de Farouche en de Cool’n Fast.

De vrije jongens (Sw-klassen) worden nu aangevoerd door de Bommelaar, een optima 92 van de familie van Oorschot achtervolgt door de Fast Too van de familie Horrevoets. De andere vrije jongens klasse wordt nu aangevoerd door de Yellow Weasel, een First 211.

Reddingsbrigade aanwezig

De reddingsbrigade kreeg een check overhandig ter grootte van € 1.320,-, welke de vereniging had ingezameld bij een eerder jubileum van een aantal clubleden. Uiteraard zijn dit ook de motiverende zaken voor de reddingsbrigade om elke keer weer maar weer bij weer en ontij aanwezig te zijn bij de winterwedstrijden. 

11 November 2018 is alweer de tweede winterwedstrijd. Het is nog mogelijk om met uw zeilboot alsnog mee te doen met deze spannende serie.

Tekst en foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: