Nacra zeilers Bouwer & Van der Meer klaar voor Jeugd Olympische Spelen 2018

Nacra zeilers Bouwer & Van der Meer

Het aftellen is begonnen. Van 6 t/m 18 oktober staat Buenos Aires in het teken van bijna 4000 talentvolle sporters uit 206 landen, die deelnemen aan 32 takken van sport. De sporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar doen in Argentinië mee met de Jeugd Olympische Spelen 2018, waaronder ook een indrukwekkende TeamNL-delegatie.

Onderdeel van deze delegatie zijn de Nacra-zeilers Bjarne Bouwer (15) & Laila van der Meer (18) en windsurfer Luc Schmitz (16). Bouwer is de jongste Nederlandse deelnemer die namens Talent TeamNL naar Argentinië af zal reizen.

De jonge sporters kijken stuk voor stuk met vertrouwen uit naar de JOS. Het duo Bouwer & Van der Meer vertelt: “We zijn beide topfit en beschikken over een winnaarsmentaliteit. Hierdoor zijn we erg gefocust in de boot en kunnen we doen waar we goed in zijn. We kijken erg uit naar de JOS. We vinden het mooi dat we deze ervaring op kunnen doen. Echt vet dat we ons eigen land mogen vertegenwoordigen. We gaan er heen om een mooi resultaat neer te zetten en we zullen daar ons uiterste best voor doen. Het liefst komen we terug met een medaille!”

Hoofdcoach van de Nederlandse Nacra15-zeilers, Karel Begemann, onderstreept dit vertrouwen: “Bjarne en Laila zijn twee mega fanatieke zeilers. Ondanks dat ze nog maar relatief kort samen varen is het een top team met veel potentie. We hebben in aanloop naar de JOS hard gewerkt aan tactiek, strategie en teamwork. Als het Bjarne en Laila lukt om te pieken op het juiste moment, is een podiumplaats een heel realistisch scenario! Maar het allerbelangrijkste is dat ze vooral ontzettend veel plezier gaan hebben. Dat is sowieso ook een vereiste om in de toekomst op hoog niveau lekker te kunnen blijven zeilen. Het zal hoe dan ook een enorme belevenis voor ze worden, waarbij ze samen met de andere TeamNL-talenten veel mooie en leerzame ervaringen op zullen doen!”

Ook windsurfer Luc Schmitz kijkt uit naar zijn tijd in Buenos Aires: “Als ik de verhalen hoor over de JOS word ik alleen maar blij. Het is gewoon een enorm groot evenement dat je niet snel weer mee zal maken. Alleen al onderdeel hiervan zijn is super gaaf. Ik wil in ieder geval een hele mooie ervaring mee naar huis nemen. En een medaille is altijd mooi natuurlijk!”

Op 7 oktober starten de eerste races voor de windsurfers, waaronder Schmitz. Op 12 oktober staat de medalrace voor de windsurfers op het programma. 
De Nacra zeilers starten een dag later, op 8 oktober. De Nacra-medalrace staat op 13 oktober gepland.

Over de Jeugd Olympische Spelen

De derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen vindt van 6 tot en met 18 oktober 2018 plaats in Buenos Aires. In Argentinië nemen toptalenten uit 206 landen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar deel.
De Nederlandse sporters van Talent TeamNL komen bij de JOS 2018 uit in atletiek (discuswerpen), badminton, 3x3 basketbal, beach handbal, beachvolleybal, breakdancing, gewichtheffen, golf, handboogschieten, inlineskaten, judo, paardensport (springen), roeien, schoonspringen, tennis, triathlon, windsurfen, zeilen (nacra) en zwemmen.

Meer informatie over de Jeugd Olympische Spelen vind je op: https://www.buenosaires2018.com

Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: