Ongemeten klassen slagen er niet in om over de startlijn te komen tijdens de eerste Goofies Race

Ongemeten klassen

Dat het bij windverwachtingen niet om windvoorspellingen gaat bleek zaterdag tijdens de Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde maar weer eens. Werd er in het begin van de week voor zaterdag volgens sommige weerberichten nog tot 52 knopen wind  verwacht, in de loop van de week nam dat af tot een mooie zeilwind. Tenslotte werd op de dag zelf windkracht 3 verwacht. Een goeie zeilwind die in de loop van de middag naar het westen zou ruimen.

Tot zover de verwachting. In de praktijk draaide de wind bij de start al naar het westen en er stond echt maar een paar knopen wind. Na de start lukte het ( de meeste) boten in de klassen ORC/IRC nog om tegen de stroom ook daadwerkelijk over de startlijn te komen.

De ongemeten boten, die later startten,  hadden minder geluk en nog minder wind. De beide ongemeten klassen slaagden er daardoor niet in om over de startlijn te komen en gingen voor anker.  Na een uur was in die situatie nog geen verandering gekomen. Op grond van de aangepaste verwachtingen was er ook geen uitzicht dat dit op korte termijn anders zou worden. Er  bleef er dan ook geen andere reële mogelijkheid dan de wedstrijd voor de ongemeten boten te staken.

Hoewel ook zij op een geven momenten  tijdelijk moesten ankeren,  slaagden de ORC/IRC boten er mede  door de afnemende stroom op den duur wel in bij de laatste boei van het eerste rak te komen. De Goofen hadden al besloten de baan drastisch af te korten. De boten konden daarom van daar  onder spinaker rechtstreeks naar de finish zeilen.

Goofies Race

Geen wedstrijd voor een kampioenschapsreeks maar voor de Goofies zeilers in de ORC/IRC klasse wel een uitdagende zeildag met mooi zonnig weer.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van oktober 2018:

ORC A

Winnaar in ORC A  werd Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO  voor  Kees Meijer uit Goes met de SWITCH en de Karel Verhulst uit Knokke (B) met de RAQUERO die derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Dirk Helleman uit Herentals (B) met de PINTA 42 voor Norbert Burkert uit Bedburg (D) met de TOP JOP en Jan van Oort uit Utrecht die met LE RAYON VERT derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN 5 voor Jan Bom uit Wissekerke met de DRUZIX en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B

In IRC B won Bert Janssens uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARQUE voor Christof Lamproye uit Kortenberg (B) met de ENIGMA en Laurent Vercammen uit Nijlen (B) die met de WHITE RABBIT derde werd.

Alle uitslagen onderaan in de bijlage.

De  volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 3 november 2018.

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies Race oktober 2018 81.02 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: