VIDEO: Gooimeer zorgt voor spanning in klassement Frostbite Cup

Frostbite Cup

De vloot J/80’s op het Gooimeer blijft groeien. Met nog twee late aanmeldingen, waaronder de sea Jou 2 uit België, doen inmiddels 27 deelnemers mee aan de Frostbite Cup, de winterserie vanuit Naarden. Niet alleen dit grote veld doet de spanning stijgen, maar ook het water zelf, want geen rak is hetzelfde en dat is terug te zien in de ranking.

Afgelopen zondag 4 november wist de wedstrijdcommissie er drie starts uit te ‘persen’ voordat de wind helemaal ging liggen. Maar geen van de wedstrijden kende eenzelfde top drie, hoewel J’Zuster en LeeLoo het wel twee keer tot de hoogste regionen wisten te brengen. Maar daar moesten ze flink voor aan de bak, want iedereen maakt kans mits het team focust op de windwakken, want daar is vaak sprake van op het Gooimeer.

Het veld was dan ook vaak verdeeld. De ene helft de ene kant op, de andere helft van de deelnemers koos voor de andere zijde van de wedstrijdbaan. En dat zorgde regelmatig voor verrassingen. Geen boot was zijn plaats zeker. Uiterste inspanning bij de teams, want niet alleen de tactiek, maar ook de boothandling vroeg om de nodige concentratie vanwege het lichte weer.

Aangezien de starts deze keer wel ordelijk verliepen, waren ‘general recalls’ en zwarte vlaggen - waarbij het spel meteen over is als je te vroeg start – dit keer niet nodig. Maar goed ook, want de zwarte vlag was kwijt (waarschijnlijk verduistert door een van de teams… kan niet anders, red.). Wel waren er wat individuele terugroepen waar geen gehoor aan werd gegeven. Dat werd in totaal vier teams fataal. Oant Sjen, Nederlands Kampioen 2017, had echter een goede dag en werd met één overwinning de dagwinnaar.

Met een groot aantal J/80’s, rustig winterweer met een mooi zonnetje en net genoeg wind om te zeilen, mag de vloot terugkijken op een fantastische tweede wedstrijddag. Wie ooit beweert heeft dat winterwedstrijden koud zijn… had erbij moeten zijn.

Tekst: Ellen Hamelink

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: