Watersportverbond maakt doorstart met twee nieuwe 470-teams: Mulder & Van Veen / Zegers & Berkhout

470 klasse zeilen

Na het recente besluit van 470-zeilsters Zegers & Van Veen om hun samenwerking te beëindigen, maakt het Watersportverbond nu een doorstart met 2 nieuwe 470-teams: Anneloes van Veen gaat verder met Mandy Mulder. Afrodite Zegers stapt de boot in met Lobke Berkhout.

Tot en met de interne selecties van het Watersportverbond ondersteunt de bond beide teams. Daarna zal het Watersportverbond de Olympische campagne richting de Spelen van 2020 voorzetten met het team dat heeft voldaan aan de (interne) selectiecriteria.

Olympisch zeilsters Mandy Mulder en Lobke Berkhout terug in de boot

Twee zeer ervaren zeilsters hebben besloten hun rentree in het Olympisch zeilen te maken. 470-stuurvrouw Afrodite Zegers zocht een ervaren bemanningslid en vond deze in tweevoudig Olympisch medaillewinnares 470-zeilen, Lobke Berkhout (zilver, Peking 2008 – brons, Londen 2012):

“Met nog twintig maanden voor de spelen in Tokio vind ik het een unieke kans om samen met Lobke te kunnen varen. Zij heeft ontzettend veel ervaring.”, vertelt Zegers. “Het gevoel is goed en de eerste uren zo samen op het water smaken naar meer.”

Berkhout voegt daar aan toe:

“Het Olympisch vuur in mij is eigenlijk nooit gedoofd. Nu deze kans voorbij komt vind ik het een super uitdaging die ik met beide handen aan wil grijpen. Ik ben het Watersportverbond op voorhand dankbaar voor het vertrouwen dat ze ons geven en kijk uit naar de samenwerking met Afrodite. Zij is immers één van de grootste zeiltalenten op dit moment en heeft een ongekende drive om deze missie te laten slagen.”

Anneloes van Veen ging op zoek naar een stuurvrouw met de nodige ervaring en vond haar match in Olympisch medaillewinnares in de Yngling, Mandy Mulder (zilver, Peking 2008). De dames hebben vertrouwen in de toekomst, en in elkaar: “Door onze Westlandse roots kennen we elkaar goed en weten we wat we aan elkaar hebben”, vertelt het duo.

“We hebben dezelfde opvattingen over hoe de campagne naar Tokio in te vullen. We zijn extreem gedreven en hebben het commitment naar elkaar en naar de coach uitgesproken.”

Over de toekomstplannen is het tweetal helder: “Onze ambitie is duidelijk: goud op de Spelen. Daarvoor moet je de beste zijn. We weten welk niveau en wat daar voor nodig is, nu is het zaak dat niveau zo snel mogelijk te bereiken. Nog 610 dagen!”
  
Zielhuis: “Vertrouwen in professionaliteit en ervaring van beide teams”

Hoofdcoach van het Watersportverbond, Jaap Zielhuis, ziet met de terugkomst van topzeilsters Berkhout en Mulder voldoende kansen om een doorstart te maken met twee teams:

“Natuurlijk is het verre van ideaal om relatief kort voor de Olympische Spelen in nieuwe teamsamenstellingen te gaan werken. Maar omdat er zulke goede zeilsters instappen zien we toch medaillekansen en hebben we besloten ze een kans te geven een serieuze gooi te doen naar de selectie voor de Spelen. Ze zullen absoluut extra gas moeten geven, maar we hebben voldoende vertrouwen in de professionaliteit en de ervaring van deze teams om het tot een succes te kunnen maken.”

De komende periode zullen beide teams hard gaan werken om goed voorbereid de selectie in te stappen. De interne selectiewedstrijden worden gevaren tijdens de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca (1 t/m 6 april) en het EK 470 in San Remo (6 t/m 14 mei).

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: