Wintersprinter zeilwedstrijden op het Veerse Meer worden enthousiast onthaald

Wintersprinter zeilwedstrijd

Afgelopen zondag is op het Veerse meer de tweede Wintersprinter gezeild. Er verschenen negen zeilboten op het nevelige meer aan de start bij de Veersegat dam.

De wind was niet heel stabiel qua richting, maar kijkend naar de gemiddelde windrichting lag de up-/downwind baan goed. Het is aan de zeilers om dan in te spelen op de schiftende winden. Het aantal startende J-boten neemt toe, zodat de competitie steviger is. Het trekt ook de andere deelnemers mee in de competitie.

De J-92 (Juno) en de Maxfun 25 (Nap!) streden alle zes de wedstrijden om line-honours. De Juno werd op SW gecorrigeerde tijd ook winnaar van de dag. De Maxfun moest gecorrigeerd nog een J-24 (Julai) en een J-22 (Jeetje … Mina) voor zich dulden.

Berekend naar ORC Triple Number is de volgorde duidelijk anders: Jeetje …Mina is dan eerste, Julai is tweede, Nap! Derde en de Juno vierde.

Na afloop was er soep in de Roergangershut en waren de zeilers enthousiast over de wedstrijden. Zes starts op een dag, allemaal kort achter elkaar!

Op 16 december is de volgende Wintersprinter en er zijn alweer nieuwe aanmeldingen.

Tekst: Maarten

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: