Waar blijven de Belgische Yachting Awards 2018?

Belgische Yachting Awards

De Belgische Yachting Awards van 2018 worden pas uitgereikt in het voorjaar. De voorgaande jaren vonden deze feestelijkheden altijd plaats in de december maar nu zijn ze verplaatst naar februari 2019. Er was ook sprake van dat de Belgische Yachting Awards in hun huidige vorm niet zouden blijven bestaan. Wat is er van aan...

De Vlaamse zeilfederatie Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) noteerde in haar verslag van de raad van bestuur op 14 december 2017 het volgende en wij citeren letterlijk:

“Dhr. Luc Geirnaert en de Voorzitter brengen uitvoerig verslag uit over de recente gebeurtenissen. Het nodige wordt gedaan om de organisatie van de Yachting Awards voor 2017 vlot te laten verlopen. Er dient in 2018 geëvalueerd te worden of de Yachting Awards nog verder zin hebben of dat er beter een Vlaamse formule kan uitgewerkt worden en of de stemming nog via een populariteitspoll dient te verlopen. Voor eventuele volgende edities dient er wel een duidelijk reglement opgemaakt te worden dat alle discussies kan uitsluiten.”

De Belgische Yachting Awards hebben nog zin en blijven nationaal

Luc Geirnaert vertelt ons dat werd beslist om de Awards toch op Belgisch niveau te blijven organiseren.

Luc: “Elke zichzelf respecterende sport eert zijn kampioenen en het is een uniek moment om dit nog eens Belgisch niveau te doen. Het verder opsplitsen naar een Vlaams of provinciaal niveau lijkt ons nu niet opportuun. Het is moment waar we de nationale pers nog eens bereiken met onze kampioenen en de lokale kampioenen hun titel voor een groter publiek bevestigd zien. Er zijn vooralsnog geen Vlaamse kampioenschappen.”

Awards niet in december

De awards worden, in tegenstelling tot de voorbije jaren, uitgereikt in het voorjaar, op 17 februari 2019 in Gent. Een goede datum kiezen is volgens de organisatie altijd moeilijk, december was geen goede optie meer voor de studenten. Toeval of niet, deze datum loopt gelijk met de laatste dag van de Belgian Boat Show.

Nieuw Belgian Sailing Awards reglement

Het nieuwe Belgian Sailing Awards reglement is ondertussen klaar maar het moet nog door de Raad van Bestuur van Belgian Sailing bevestigd worden en zal dan ook gepubliceerd worden.

Nominatie campagne start deze week

De campagne van de Belgische Yachting Awards wordt eind deze week uitgerold. In de eerste fase kan iedereen atleten nomineren voor de longlist. Daarvan maakt de Raad van Bestuur van Belgian Sailing een shortlist en kan de online stemming van start gaan.

Wordt vervolgd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: