Nomineer jouw kandidaten voor de Belgische Yachting Awards

Belgische Yachting Awards

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2018 gedrukt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden wordt de zeil- en surfwereld uitgenodigd om zijn kandidaten te nomineren. Het gaat daar bij niet alleen om topprestaties in de olympische klassen, het kan ook gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer gaan die een unieke prestatie heeft geleverd.

De keuze is dit jaar weer erg groot met aanstormend talent met Europese- en wereldtitels, medailles op grote kampioenschappen en een paar mooie ontdekkingen in nieuwe disciplines,  het golfsurfen om er maar één te noemen.

Traditioneel worden de Belgische kampioenen uit de erkende klassen in de bloemetjes gezet tijdens de Yachting Awards. Daarnaast worden ook verdienstelijke zeilers bekroond in vier categorieën:

  • Sailor of the Year Man
  • Sailor of the Year Woman
  • Sailor of the Year Youth
  • Sailing Manager of the Year
  • Surfer of the Year

Vorig jaar werd daar ook de trofee voor de Surfer of the Year aan toegevoegd. Er wordt tevens een prijs uitgereikt in de categorie Fellow of Jacques Rogge voor een verdienstelijke carrière in de watersport.

Procedure

De procedure verloopt in twee fases: in eerste instantie kan de zeilwereld zijn kandidaten nomineren voor de longlist waarna Belgian Sailing een shortlist opstelt waarop vanaf half december gestemd kan worden.

Deze stemmen worden dan samengevoegd met het oordeel van de Belgische federatie Belgian Sailing en de vakjury om tot een eindoordeel te komen.

Wie volgt Evi Van Acker, Jonas Gerckens, Eline Verstraelen, Thomas Broucke en Peter Van den Bossche op?

Stuur jouw kandidaten naar info@belgiansailing.be en nomineer jouw favorieten, we zijn tevens benieuwd naar de motivatie.

De kampioenenhulde van de Belgische kampioenen in diverse klassen zal samen met de uitreiking van de Yachting Awards doorgaan op zondag 17 februari 2019 in Gent.

Nomineren voor de longlist kan tot 12 december 12 uur.

Vanaf halverwege december kan het publiek stemmen op de shortlist die gepubliceerd zal worden op https://belgiansailing.be/ en dit tot 20 januari 2019 12 uur.

Belgian Yachting Awards

Uitreiking Belgische Yachting Awards 2017

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: