November Goofies Race kent prachtige zeildag op de Oosterschelde

Goofies Race november

Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde van november 2018: Prachtige zeildag met een mooie wind. Vorige maand lukte het door gebrek aan wind niet om alle zeilers over de start te krijgen. Nu was er voldoende wind om een “normale” Goofies zeilrace te kunnen varen. In combinatie met het zonnige weer een prachtige zeildag voor alle goofies zeilers.

Voor diegenen die wel iets te mopperen wilden hebben gaf de windrichting een mogelijkheid. Die zorgde er namelijk voor dat de zeilers alleen in de eerste helft van de wedstrijd hun tactische vaardigheden konden benutten. De verder geplande kruisrakken functioneerden door de winddraaiing helaas niet als zodanig, zodat alleen het tactische spel met de stroom nog extra voordeel kon geven.

In dit weekend waren er door geplande, maar vooral ook door ongeplande stremmingen bij bruggen en sluizen problemen voor sommige zeilers. Alleen als je vrijdag al aan de westkant van de Zeelandbrug was met je boot, was je zeker van een tijdige start bij de Goofies

Door een storing, een doorgegraven kabel, konden sommige bruggen en sluizen die door de provincie Zeeland worden beheerd niet meer op afstand worden bediend. Ook de Zeelandbrug moest ter plaatse worden geopend. Een zeiler hoorde dat er om 12.00 uur alsnog een opening van die brug zou zijn (één van de twee openingen op zaterdag). Door direct na de passage van de brug als een speer naar de startlijn voor Colijnsplaat te varen kon hij kort na het startsein voor zijn klasse nog juist op tijd starten om aan de wedstrijd mee te kunnen doen. Maar de wedstrijd winnen zat er voor hem niet meer in.

De  volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 1 december 2018.

De top 3 uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2018.

ORC A

Winnaar in ORC A werd Norbert Burkert uit Bedburg (D) met de TOP JOP voor Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 en Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX voor Norbert Burkert uit Bedburg (D) met de TOP JOP en Willem Johannesma uit Dordrecht die met de LETITGO 3 derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Jan Bom uit Wissekerke met de DRUZIX en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARCQ en Samuel Goedhals uit Ekeren (B) die met de FARTHER BRUIN derde werd

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Joeri Coleman uit Aalst (B) met de SOLEIL LEVANT en Patrick Bleukx uit Zonhoven (B) die met de WIRELESS derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd Christophe Declercq uit Edeghem (B) met de LECAS, voor I. Versluis uit Haaften met de ONDINE en Leo van Haastrecht uit Meise (B) die met de BOEBOE derde werd.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: