VIDEO: Nicholas Heiner traint aan andere kant van de wereld

Nicholas Heiner

Nicholas Heiner bereidt zich in Australië en Nieuw-Zeeland voor op de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de 29-jarige Nederlander olympische kwalificatie in de finn klasse wil afdwingen. Heiner gebruikt de omstandigheden in Sydney om de situatie op het olympisch water na te bootsen.

Sydney ideale trainingslocatie

Half november is Heiner afgereisd naar Sydney om daar onder leiding van zijn coach Mark Andrews te trainen.

Heiner: “De eerste week in Australië was een goede week. Het was lekker om weer terug in de boot te zijn. De vijf weken daarvoor heb ik niet gevaren op een paar kleinere Nederlandse wedstrijden na, dat was echt puur voor de lol. We hebben voor Sydney gekozen deze winter vanwege de golven.”

Heiner vervolgt: “De Sydney Heads liggen direct aan de open oceaan, waardoor je echt mooie golven hebt. De heads weerkaatsen de golven waardoor je een enorme klotsbak krijgt. Gelijk aan de omstandigheden in Japan. Met name tijdens de tyfoon dagen zagen we in Japan veel hoge golven, voor deze omstandigheden wil ik mijn techniek verbeteren en dat kunnen we hier goed doen met een mooie groep sterke zeilers.”

Trainingsmaten van wereldklasse

Met onder andere de Australiër Jake Lilley en de Nieuw-Zeelander Josh Junior vormt Heiner deze winter een trainingsgroep. Heiner: “Jake is echt een grote gast met zijn twee meter en daarnaast super fit. Hij gaat aan de wind enorm hard, tegelijkertijd hebben we Josh. Josh gaat juist downwind weer enorm hard en heeft daar echt een mooie techniek voor. Door deze combinatie proberen we hier van iedereen wat te leren en zo onszelf uiteindelijk sneller te maken.”  

Nieuw-Zeeland als tweede huis

De zware trainingsweken in Australië wisselt Heiner deze winter af met rust periodes in Nieuw-Zeeland.

Heiner: We zijn nu net even een week naar Nieuw-Zeeland geweest. Bijkomen, een andere omgeving en wat tijd doorbrengen met mijn vriendin (49erFX zeilster Molly Meech red.). Nieuw-Zeeland is echt een tweede thuis.”

Sail Sydney

De komende weken heeft Heiner zowel Sail Sydney (4-7 december) als Sail Melbourne (12-16 december) op de kalender staan.

Heiner: “Of we Sail Sydney daadwerkelijk gaan varen laten we een beetje van de weercondities afhangen. De wedstrijden zelf zijn namelijk echt in Sydney Harbour, daar is het water veel vlakker. Misschien kiezen we vanwege de omstandigheden er toch voor om buiten te trainen in de klotsbak. Uiteindelijk zijn we hier om ons alvast zo goed mogelijk voor te bereiden op de omstandigheden in Japan tijdens de Spelen.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: