United 4 Sailing inschrijving opent 20 december

United 4 Sailing

In 2019 gaat de United 4 Sailing haar 24ste jaar in. Vier weekenden zeilen samen met meer dan 500 zeilers uit verschillende landen. Een inspirerend evenement voor jonge zeilers, waar ze veel kunnen leren van de meer ervaren zeilers. De data voor 2019 zijn al even bekend, de inschrijving gaat open op 20 december.

De United 4 Sailing trapt het seizoen op 4 en 5 mei af in Muiderzand, bij Marina Muiderzand. Zeven jaar geleden voer het evenement voor het laatst op deze locatie, de organisatie is blij nu weer terug te keren. De wedstrijden worden gevaren op een groot watergebied op het Markermeer. Daarnaast is Muiderzand een centrale locatie met goede faciliteiten. En, niet onbelangrijk, op het moment van de United 4 Muiderzand groeien er nog geen waterplanten in het Markermeer. 

Drie verschillende locaties

Op 18 en 19 mei is de tweede editie van de United 4 Sailing in Workum, voor veel deelnemers het ideale moment te trainen voor de Dutch Youth Regatta die aan het einde van de maand ook in Workum wordt verzeild. Workum staat tweemaal op de kalender dit jaar, ook op 7 en 8 september vindt de United 4 Sailing hier plaats.

De vierde en laatste van de reeks voor 2019 wordt verzeild in Medemblik, een week na de Open Dutch Sailing Championships, dus op 28 en 29 september. Een mooie gelegenheid voor de zeilers het water alvast te leren kennen en zich voor te bereiden op het finale weekend. Het streven is in de toekomst weer vier verschillende locaties te hebben voor de United 4. Workum en Medemblik blijven in ieder geval als locatie staan, dit in het verlengde met de omliggende evenementen. 

Waszp nieuwe klasse

Voor de series zijn in totaal 13 klassen uitgenodigd. Het zijn grotendeels klassen die al jaren op de U4 zeilen, maar er is 1 opvallende nieuwe klasse. De Waszp, niet te verwarren met de Moth, doet haar intrede op het evenement. Een groep enthousiastelingen heeft een speciaal programma opgezet voor ieder niveau Waszp zeiler. Dit programma is nu ook opgenomen door de United 4 vanwege zijn grote aantrekkingskracht. Het is een spectaculaire klasse om op het water te zien en om in te zeilen. Naast de Waszp zijn de volgende klassen uitgenodigd: 29er, 49er en 49erFX, Cadet, Europe, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Nacra 15, Optimist, RS-Feva en de Splash Blue.

De Notice of Race staat online, op donderdag 20 december gaat de inschrijving open.

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Comments

Voor u geselecteerd: