Jonas Gerckens wint Safran d'Or "Course au large" award

Jonas Gerckens

De Belgische zeiler Jonas Gerckens, bekend van zijn Mini Transat en Class 40 (Volvo104), ontving op vrijdag 14 december de Safran d'Or "Course au large" prijs. Deze award werd uitgereikt door de Franstalige zeilfederatie La fédération francophone du Yachting Belge (FFYB). Een onderscheiding voor sporters uit de Belgische watersport.

Volvo 104 Class40

Jonas kreeg de Safran d’Or voor zijn eerste jaar in het Class 40 circuit. Jonas slaagde erin om onmiddellijk op te klimmen naar de top tien van de Class 40 wereldranglijst. Momenteel staat hij op de zevende plaats. Jonas verbrak ook het Belgisch Route du Rhum record in de Class 40, hij deed het één plaats beter dan Michel Kleinjans in 2014.

Officiële lijst uit alle categorieën:

  • Categorie “Offshore Racing”: Jonas Gerckens

  • Categorie “Zwaardboten”: Wannes Van Laer

  • Categorie “Belofte”: Thijs Peels

  • Categorie “Windsurfen”: Cyril Evrard

Safran d'Or

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: