Laatste Wintersprinter van het jaar in nevelige condities gezeild

Wintersprinter zeilen

Afgelopen zondag is de laatste Wintersprinter van dit jaar verzeild. Tijdens het uitleggen van de baan verminderde het zicht, maar de wind bleef stabiel qua richting. Hoewel de bovenboei niet zichtbaar was zijn de boten na tien minuten uitstel gestart met het gegeven: koers bovenboei 200 graden.

De boten verdwenen uit het zicht, maar kwamen zonder problemen ook weer richting de gate. Na de eerste wedstrijd verbeterde het zicht en werd de bovenboei  op ruim 800 meter zichtbaar vanaf de startlijn.

Start Wintersprinter

In totaal hebben we zes wedstrijden kunnen zeilen met de zes J-boten: vijf J-24’s en een J-92. Het lukte de J-92 iedere keer als eerste over de lijn te komen, maar een paar keer was de afstand tussen een volgende boot enkele scheepslengten.

Voor de J-24’s is het een goede graadmeter qua kunnen en boothandeling. Jantje uit de Kachel ging met de eerste plaats naar huis. Overall van de Juno (J-92) toch op SW de snelste. De volledige uitslag inclusief ORC staat op www.wvarne.nl

In het clubhuis De Roergangershut werden de wedstrijden in een goede sfeer door de zeilers nabesproken.
De volgende wedstrijd is op 27 januari 2019.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: