Goofies zeilwedstrijden december: "Het venijn zat in de staart"

Goofies Race december 2018

De weerberichten waren duidelijk: een behoorlijk toenemende wind vooral in het westen van de Oosterschelde met later ook buien, windvlagen en veel regen.

Dat bleek ook de praktijk. Tijdens de start was het droog met een mooie zeil wind. In de loop  van de wedstrijd wakkerde de wind geleidelijk aan tot een stevige zuiden wind. Bij het samenstellen van de te zeilen baan hadden de Goofen daarmee al rekening gehouden.

Een niet te lange baan vooral in het oosten van de Oosterschelde met een deel in de hammen en langs de Zeelandbrug. Tenslotte waren er tegen het einde van de wedstrijd  nog twee kruisrakken (tegen de wind) onder de beschutting van Noord-Beveland. 

Hoewel het niet zo was bedoelt was het weer een geweldige stimulans  om snel te zeilen. Hoe langer je zeilde hoe natter het/je werd. Tegen het einde van de race en daarna regende het flink en stond er een harde wind. Echt weer voor een winterwedstrijd.

Daarom chapeau voor de bemanning van de INDEX. Omdat hun boot wat mindergeschikt is voor harde wind en zeegang raakten ze in de loop van de race behoorlijk achter. Tenslotte finishte ze als laatste boot bijna twee uur na de een na laatste. Maar ze finishten wel, echte volhouders. Geheel in stijl van de komende feestdagen kregen zij een extra prijs. Een vette geld prijs; Van chocolade.

De volgende zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op  zaterdag 15 december 2018:  de beroemde Kerstrace.  Bij die race vertrekken de boten ieder met een eigen startijd om, theoretisch, allemaal tegelijk aan te komen

Meer informatie op  https://www.kerst-race.nl/.   Er zijn mooie prijzen te winnen, alleen de  hoofdprijs heeft meestal niet zoveel om het lijf.

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag  5 januari 2019.

Top 3 uitslag:

ORC A

Winnaar in ORC A werd Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2  voor Karel Verhulst uit Knokke (B) met de RAQUERO en Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR voor >René Gommers uit Overasselt met de OLYMPIX en Dirk Hellemans uit Herentals (B) die met de PINTA derde werd.

ORC B

Winnaar in ORC B werd Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B

In deze klasse won  Bert Janssen uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARCQ  voor Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT en Samuel Goedhals uit Ekeren (B) die met de FARTHER BRUIN derde werd

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) die met de POPEY derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd Christophe Declercq uit Edeghem (B) met de LECAS voor Jan van Hemeldonck uit Olen (B) die met de CLEYNE KEYSER (buiten mededinging: gaat in ORC A varen) tweede werd . Derde werd I. P. Verhulst uit Haaften met de ONDINE.

Alle uitslagen van de Goofies zeilwedstijden december 2018 onderaan dit bericht in de bijlage.

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies Race december 2018 105.81 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: