Bataviahaven wordt starthaven Ronde om Noord Holland

Start Ronde om Noord Holland

Na vele jaren is er helaas een einde gekomen aan een lange traditie van de start van de ronde om Noord Holland vanuit een Noord Hollandse haven. Muiden is ruim 20 jaar onze vertrouwde starthaven geweest. Een mooie haven aan de voet van een stuk historie waar we altijd hartelijk welkom zijn geheten en volop alle medewerking kregen.

We nemen dus met pijn in ons hart afscheid van deze starthaven. Echter zoals u al tijdens voorgaande jaren heeft gemerkt werd het steeds moeilijker om een eerlijke wedstrijd te varen waarbij de helft van het deelnemersveld vastliep en hinder ondervond van het fonteinkruid. Het startgebied werd noodgedwongen steeds verder verlegd om hier nog enigszins aan te ontsnappen. Zoals veel deelnemers hebben gemerkt heeft dit helaas niet geresulteerd in een oplossing. Het nog verder verplaatsen is helaas geen realistische optie.

Na overleg met een projectgroep, hebben we als Ronde organisatie besloten, met ingang van 2019 de Bataviahaven in Lelystad als starthaven te gaan gebruiken.De organisatie ziet daar een heel goed alternatief in, met vele mogelijkheden en mooie wedstrijdbanen. Het voordeel van Lelystad is natuurlijk de centrale ligging, waardoor deze vanuit de diverse havens eenvoudig en snel is aan te varen.

Bataviahaven is een ruime haven met meer dan voldoende ligplaatsen en voorzien van alle moderne gemakken waaronder goede steigers met water en (gratis) elektra. Ook ruime parkeergelegenheid voor bemanning die met de auto komt. Daarnaast volop horeca, waar we uiteraard afspraken mee zullen maken om een gezellige maaltijd op donderdagavond te kunnen verzorgen. Het startgebied wordt op zeer korte afstand van de haven gepland, waardoor deze een korte aanvaartijd kent. Na de start heeft u geen last meer van beroepsvaart en daarmee zij niet van u.

Na de start op het Markermeer bij Lelystad, zullen we een baan uitzetten, die geheel vrij van het fonteinkruid richting Enkhuizen gaat.

Ronde om Noord Holland

Kortom, in 2019 gaat de ronde een nieuwe mooie fase in, met volop mogelijkheden en kansen. Wij hopen u dus in 2019 in Lelystad aan de startlijn te treffen om samen met de Ronde organisatie er een mooie wedstrijd en feestje van te maken!

De eerste sponsoren voor 2019 hebben zich al gemeld

We zijn trots op onze sponsoren X-Yachts, Zeehaven IJmuiden en Bouwbedrijf Heemskerk die zich direct hebben aangemeld voor de Ronde 2019. Wie volgt?

Inschrijven YSY Ronde om Noord-Holland 2019 start 1-3-2019 wedstrijd 21 en 22 juni 2019.

Tekst: Rainier de Groot, voorzitter Ronde om Noord Holland

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: