Almere Regatta 2018 inschrijvingen zijn open

Amere Regatta 2018

Bij de Almere Regatta organisatie zijn ze alweer begonnen met de voorbereidingen van de 8ste editie van deze zeilwedstrijd die op 2 en 3 juni gezeild wordt vanuit Muiderzand.

Wedstrijdbanen
Het format van de wedstrijdbanen wordt iets aanpassen. Belangrijkste wijziging is het feit dat de deelnemers een Up/Down baan en een Langebaan gaan zeilen.

Up/Down baan
Op de UP/Down baan is er ruimte voor 7 startgroepen. Zekere startgroepen zijn ORC 1, 2 en 3, J-109, J-80 en de Kwarttonners, waarbij wel de restrictie is dat er per klasse minimaal 7 boten moeten hebben ingeschreven. Samenvoegen van klassen zal ook zeker een mogelijkheid blijven.
Naast de Up/Down zal ook een Langebaan worden gevaren voor de X-Yachts Family Class en de SW-klasse.

Langebaan en SW-klasse
Voor de minder fanatieke wedstrijdzeilers worden naast de X-Yachts Family Class ook Langebaanwedstrijden gehouden voor de SW-klasse.
Bij de Langebaanwedstrijd worden per dag 2 wedstrijden gevaren om bestaande boeien op het IJmeer/Markermeer van circa 2 uur per wedstrijd. Geen hectische toestanden bij de start, je kan in de SW-klasse kiezen of je met of zonder spinnaker vaart, je hoeft geen volledige bemanning te hebben, het gaat ook prima met zijn tweeën of met de (klein)kinderen.

Daarnaast kun je ook volledig mee genieten van het altijd aantrekkelijke walprogramma.
Ligt je boot niet in Marina Muiderzand, dan regelt de organisatie max. 3 gratis overnachtingen tijdens het evenement.

Inschrijven doe je via: http://almereregatta.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: