VIDEO: Goofies Race februari weer een echte winterwedstrijd

Goofies Race Enigma

De Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde van 3 februari 2018 waren sinds lang weer een echte winterwedstrijd, de zeilers een zeilden een afwisselende maar koude zeilwedstrijd.

Afwisselend omdat de wind tijdens de race vooral in de buien nogal van richting veranderde. In het eerste deel van de wedstrijd was er sprake van een afnemend wind. Maar later nam de wind weer toe en er bleef uiteindelijk een rustige maar bruikbare zeilwind staan. De veranderingen in de wind richting zorgde voor veel afwisseling.  De schippers konden daardoor slecht anticiperen op de gewenste zeilvoering in het volgende rak.

Het was een koude race niet alleen omdat het koud was maar ook omdat er hagel en natte sneeuwbuien vielen. De deelnemers zijn daarop natuurlijk gekleed, (“slecht weer bestaat niet maar wel slechte of verkeerde kleding”) maar er werd algemeen geklaagd over koude en gevoelloze handen. Vermoedelijk zijn de zeilers de afgelopen wedstrijden wat temperatuur betreft wat verwend. De Goofen hadden op grond van de wind voorspelling een veilige baan gekozen: een korte baan die twee keer moest worden gevaren met de mogelijkheid om tussentijds in te korten. Dat bleek niet noodzakelijk.

Goofies Race

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van februari 2018

ORC A

Winnaar in ORC A  werd Roeline Ornee-Dolk uit Zierikzee met de PACE MAKER voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK  derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor  Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Dirk Hellemans uit Herentals (B) die met de PINTA 92 derde werd.

ORC B

In ORC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Kees de Ridder uit Kats die met de ALDEBARAN V derde werd.

IRC B

Ook in IRC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN, voor Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE en Menno Verkouteren uit Kamperland die met de INTENSE derde werd.

Ongemeten A

De overwinning in ongemeten A was voor de WALHALLA van schipper Philip de Cort uit Hemiksem (B) voor Erik van den Broeck uit Aartselaar (B) met de WILD THING en Luc Feremans uit Schilde (B) die met de PLAYSTATION 4 3de werd.

Ongemeten B

De overwinning ging hier naarLeo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE voor Adri van de Velde uit 's-Heer Hendrikskinderen met de SPOTGAAI en Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER die derde werd

De complete Goofies Race uitslag van februari 2018 vind je onderaan in de bijlage.

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 3 maart 2018.

Attachment
Bijlage Grootte
Goofies Race uitslag februari 2018 269.39 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: