North Sails stopt met productie 3DL zeilen en zet focus op 3Di

North Sails 3Di zeilen

Met de vergrootte productiecapaciteit van 3Di zeilen in Minden (Nevada, USA) en Sri Lanka (Azië) voor kleinere zeilboten wordt 2018 een mijlpaal voor North Sails.

North Sails heeft een 10 jarige transformatie achter de rug waarbij ze de switch hebben gemaakt van het produceren van 3DL laminaat zeilen naar 3Di gemodelleerde composiet zeilen die samengesteld zijn uit vezels.

North Sails is jarenlang één van de  koplopers geweest in de productie van laminaat zeilen met mylar draad in een gelamineerde constructie, door vele gekend als 3DL zeilen. 3D Zeilen domineerde de performance markt van het begin in de jaren 90 tot de America’s Cup van 2007.

Met de volledige shift naar 3Di heeft North Sails de volledige productie van gelamineerde zeilen stop gezet en heeft haar focus nu volledig op gemodelleerde composiet zeilen waarbij de krachten in het zeil door de volledige oppervlakte kunnen worden opgevangen.

https://northsails.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: