Bouwe Bekking: "Het was een lotterij en we kregen ook een penalty""

Bouwe Bekking

Team Brunel zeilde zaterdag tijdens de In Port race in Auckland naar een vijfde plaats. De race in de haven van Waitemata werdt gekenmerkt door extreem licht weer en een voortdurende draaiende wind. Dit zorgde dan ook gedurende de gehele wedstrijd voor voortdurende wisselingen in de kopgroep.

Team Brunel wist bij de start nog drie boten buiten de startlijn te houden: Dongfeng Race Team, Turn the Tide on Plastic en team AkzoNobel. Deze drie moesten allemaal terug en opnieuw over de startlijn. Team Brunel wist deze voorsprong uiteindelijk niet vast te houden.

Bouwe Bekking: "het was een lotterij"

Schipper Bouwe Bekking gaf na afloop de volgende reactie:

"We hadden in potentie een goede start, Peter wist zelfs een paar boten buiten de startlijn te drukken. We gingen zelf als derde over de lijn. Uiteindelijk waren het de boten die als laatste starten die als eerste wisten te finishen. We zullen er mee moeten dealen voor nu, dit soort dingen gebeuren soms helaas in een haven wedstrijd als deze."

"We kregen ook nog een penalty. Om eerlijk te zijn begrijp ik nog steeds niet waarom. Als wij hem krijgen dan had Vestas er zeker ook eentje moeten hebben voor dezelfde situatie, uiteindelijk komt de jury er ook pas vijf minuten later mee. Het zijn deze dingen die je natuurlijk moet weten te voorkomen, maar als we eerlijk zijn was vandaag meer een lotterij. De jongens die slecht waren bij de start winnen de race."

Peter Burling: het zit op dit moment niet mee

Voor de lokale held Peter Burling, die de boot in de In Port-race stuurde, was het resultaat teleurstellend. Peter Burling:

"Het zit op dit moment niet mee. We waren wat ongelukkig en kregen aan het einde nog een penalty. Ik weet nog steeds niet helemaal zeker wat daar precies is gebeurd, maar daar komen we hopelijk snel achter."

In Port Race Auckland

Resultaat In Port Race Auckland

 1. Dongfeng Race Team
 2. team AkzoNobel
 3. Mapfre
 4. Team Vestas 11th Hour Racing
 5. Team Brunel
 6. Sun Hung Kai / Scallywag
 7. Turn the Tide on Plastic

Klassement In Port Race serie

 1. Mapfre, 37 punten
 2. Dongfeng Race Team, 34 punten
 3. team AkzoNobel, 27 punten
 4. Team Brunel, 26 punten
 5. Vestas 11th Hour racing, 16 punten
 6. Sun Hung Kai / Scallywag, 15 punten
 7. Turn the Tide on Plastic, 11 punten

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: