Antwerp Snipe Cup 2018 voor Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen

Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen

Afgelopen weekend zeilden 30 Snipe teams uit 5 landen op het Galgenweel voor de jaarlijkse seizoensopener: de Antwerp Snipe Cup.  Teams uit België, Spanje, Portugal, Noorwegen en Polen namen het in korte en intensieve reeksen tegen elkaar op in de voor de Snipe klasse typische windward leeward banen. 

Om de drukke boeirondingen in goede banen te leiden werden aan de bovenboei een spreader boei gebruikt en aan de beneden boei werd met een zogenaamde gate gewerkt.  Door het concept van de Antwerp Snipe Cup (veel korte reeksen, zonder afval reeks) wordt constant en vooral fair zeilen beloond. 

Antwerp Snipe Cup 2018

Het weer zat mee en de op zaterdag konden 4 reeksen gevaren worden met een stabiele zuidenwind van 2-4 Bft. Na de eerste dag ging het Portugese team van Tiago Roquette en Tiago morais aan de leiding, met evenveel punten als het Belgisch/Noors team van Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen (foto boven).

​​Antwerp Snipe Cup 2018 start

Serious sailing, serious fun

Het motto van de Snipe klasse is “Serious sailing, serious fun”, en daar werd aan gewerkt door tussen de wedstrijden de zeilers van catering te voorzien en na het zeilen werden de deelnemers getrakteerd op stoofvlees met frieten, aangeboden door Cleydael Golfclubs.  Tijdens het diner konden de deelnemers de actie van de dag herbeleven door de foto reportage van Erwin van Iseghem, die doorlopend werd vertoond in het clubhuis van VVW Galgenweel.  Na de frietjes was er een tombola voorzien met mooie prijzen van o.a. Sportoase, Persson Marine Belgium, Landtmeters en DB Marine.

Antwerp Snipe Cup 2018

Zondag morgen viel de regen met bakken uit de hemel, maar tegen dat de zeilers het aangeboden ontbijt naar binnen hadden gewerkt, was het gedaan met regenen en werd het weer steeds beter en beter. 

Met enkele knopen minder wind dan op zaterdag werden de resultaten flink door elkaar geschud en na 8 reeksen kon de top 10 zich opmaken voor de Medal Race.  Intussen was de zon van de partij en het wedstrijdcomité legde het parcours vlak tegen de kant, zodat er vanop de banken voor de club naar de finale kon gekeken worden.

​Antwerp Snipe Cup 2018

Manu Hens en Maj Kristin H. Borgen hadden intussen een flinke voorsprong opgebouwd op de Tiago’s uit Portugal, maar ook het team van Corentin Demanet en Yannick Laumans kon nog winnen.  

Op een flink verkleinde windward leeward baan namen Demanet en Laumans de beste start, terwijl de top 2 vooral met elkaar bezig was.  Hierdoor lagen Demanet en Laumans eerst aan de bovenboei met Hens/Borgen en Roquette/Morais in laatste en voorlaatse positie.  In deze volgorde zou de winst naar Demanet/Laumans gaan.  Bij elke boei vergrootten zij hun voorsprong, maar in de achtergrond kon Hens/Borgen net genoeg plaatsen goedmaken om uiteindelijk verdiend de overwinning te nemen. 

​​​Antwerp Snipe Cup 2018

Vanwege het ondertussen prachtige weer kon de prijsuitreiking buiten plaatsvinden, waar alle zeilers nog een goody bag ontvingen met prijzen van Varen, Biekorf Construct, Sportoase en DB Marine.  Voor de top 3 waren er gepersonaliseerde zeilzakken van de Antwerp Snipe Cup, gemaakt door JM-Sails and Bags.

​Antwerp Snipe Cup 2018

Antwerp Snipe Cup 2018 top 3:

  1. Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen (RYCB)
  2. Demanet Crentin en Yannick Laumans (KLYC)
  3. Tiago Roquette (We do Sailing).

De volledige uitslag vind je onderaan in de bijlage van dit bericht.

Snipe klasse is voor elk niveau van zeiler

De Snipe klasse blijft garant staan voor leuke wedstrijden voor elk niveau van zeiler, waar zowel juniors, seniors, masters en grandmasters het tegen elkaar opnemen in een topsfeer.  

​​​Antwerp Snipe Cup teams

Met dank aan Cleydael Golfclubs, Sportoase, BD Marine, Biekorf Construct, Persson Marine Belgium, Landtmeters, Elvström Sails, Varen en VVW Galgenweel.

Tekst: Jan Peeters
Foto's: Erwin Van Iseghem

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Antwerp Snipe Cup 2018 27.52 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: