VIDEO: Zeilfilm Adrift alwéér een miskleun of schot in de roos?

Zeilfilm Adrift

“Hoera een film over zeilen” denken wij argeloos bij de aankondiging van Adrift, een waargebeurd verhaal over de twee enthousiaste zeilers, Tami en Richard die met hun zeilboot op reis vertrekken en vrijwel onmiddellijk in een terminale orkaan terecht komen.

“Welk een onwaarschijnlijk tenenkrullende, onwaarheidsgetrouwe toestanden zullen we nù weer mogen aanschouwen” is de daaropvolgende overpeinzing die ons even later met steeds gemengder gevoelens te binnen schiet.

De officiële trailer voorspelt al niet veel goeds:  Een nachtmerrieachtige, honderd meter hoge golf, die zelfs na uren aan de toog onze wildste fantasieën overtreft? Tuigage en een deel van de zeereling weg na de monstergolf maar de buiskap blijft volledig intact? Twee grootzeilen, één keer gereefd tijdens een orkaan?

Buiskap

Gebaseerd op boek "Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss and Survival at Sea"

De film is gebaseerd op het biografisch boek genaamd "Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss and Survival at Sea" door Tami Oldham Ashcraft. Uit de trailer kan je ook opmaken dat de scenarioschrijvers een aantal grote veranderingen hebben doorgevoerd in de verhaallijn. De belangrijkste: Richard Sharp (het karakter van Sam) sterft in het echte verhaal tijdens de storm. Tami is de enige die, na 42 dagen op zee, overleeft. Misschien is een film met alleen Tami te saai om naar te kijken? Enfin, een gemakkelijke oplossing om de man dan ook maar te laten overleven. Kan je dan nog wel van een waargebeurd verhaal spreken?

We zijn benieuwd naar het resultaat. Hopelijk beter dan het misbaksel “All is lost” met Robert Redfort.

Adrift Official Trailer video:

Adrift is geregisseerd door Baltasar Kormákur en geschreven door Aaron & Jordan Kandell en David Branson Smith. De filmsterren zijn Shailene Woodley en Sam Claflin. Adrift speelt in de zalen vanaf 1 juni 2018. (STXfilms)

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: