Zevende Volvo Ocean Race etappe zonder Stealth Mode

Volvo Ocean Race in Auckland

Met de zevende etappe van 7.600 nautische mijlen keert de Volvo Ocean Race terug naar haar roots. De zeven boten sterke vloot racet vanaf Auckland over de beruchte Zuidelijke Oceaan, langs Kaap Hoorn richting de finish in het Braziliaanse Itajaí. En dat zonder de mogelijkheid van Stealth Mode, dus met de spanning tot het laatst voor de fans aan de wal.

De zevende etappe van Auckland naar Itajaí is de langste van deze editie en tevens de meest waardevolle. De teams scoren dubbele punten en de eerst boot die Kaap Hoorn rondt, krijgt een bonuspunt. “Dit is de etappe waar je vanaf een afstand het meeste naar uitziet”, aldus Zuidelijke Oceaan-veteraan Chris Nicholson, wachtleider van team AkzoNobel dat de laatste etappezege opstreek.

“Als de dag van de start nadert, komen echter ook de herinneringen aan hoe verschrikkelijk het kan zijn. Het is een geweldige etappe door één van de meest afgelegen gebieden van onze aardbol.”

Geen Stealth Mode

De teams varen deze Zuidelijke Oceaan-etappe zonder de mogelijkheid om hun positie tijdelijk voor concurrentie te verbergen.

Een boot die in Stealth Mode gaat, wordt gedurende drie positierapporten onzichtbaar voor de andere teams. Deze optie komt nu te vervallen naar aanleiding van de schippersbriefing van afgelopen vrijdag. 

De optie van Stealth Mode werd vooral tegen het einde van de etappe ingezet. Precies het moment dat fans het liefste de posities en de actie willen volgen. Toen het voorstel kwam om de limiet van het gebruik van Stealth Mode te veranderen van 200 nm tot 500 nm voor de finish, gaven de teams aan dat ze liever helemaal geen Stealth Mode willen. Als gevolg daarvan komt deze optie via de Sailing Instructions te vervallen. 

Hoe is de start van de zevende etappe op zondag 18 maart te volgen?

De zevende etappestart is om 14:00 uur lokale tijd (01:00 UTC). Onze uitzending begint om 13:45 uur lokale tijd.

Bekijk de start online op de website:

Ga vanaf 00:45 UTC naar www.volvooceanrace.com voor de live stream van de actie op het water.

Volg de start via de Live Race Tracker:

De Race Tracker zal de eerste 24 uur van de etappe live blijven. Volg uw favoriete team terwijl het langs de Nieuw-Zeelandse kust racet.

Houd Facebook Live in de gaten:

We gaan om 00:45 UTC live. U kunt naar de Volvo Ocean Race Facebook pagina gaan om een herinnering in te stellen, zodat u niets mist.

Volg Twitter Live:

Neem deel aan de conversatie op Twitter met de live uitzending vanaf 00:45 UTC. Dat kan door naar live.twitter.com/volvooceanrace te gaan en ons te tweeten met #volvooceanrace. Wij zullen tijdens de start live tweeten en de feed live uitzending danzij onze nieuwe samenwerking met Twitter.

Download de app:

Onze app is gevuld met geweldige content en past op uw mobiele telefoon. U kunt de app downloaden via de App Store of Google Play. Het heet Volvo Ocean Race.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: