Man overboord bij Volvo Ocean Race deelnemer Team Sun Hung Kai/Scallywag

Man overboord bij Team Sun Hung Kai/Scallywag

De Volvo Ocean Race organisatie werd deze middag om 13:42 UTC ingelicht door Team Sun Hung Kai/Scallywag dat ze een man overboord situatie hadden.

Het team is samen met het Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) bezig met een zoek-en reddingsoperatie naar het vermiste bemanningslid, John Fisher (UK). De man droeg gelukkig een overlevingspak bij het overboord slaan.

Alle andere bemanningsleden aan boord Team Sun Hung Kai/Scallywag zijn veilig.

Het incident vond plaats zo’n 1400 zeemijl ten westen van Kaap Hoorn.

Zoekgebied

De stormachtige wind in het zoekgebied (35 knopen) bemoeilijkt de zoektocht wegens de staat van de zee. De gemeten watertemperatuur is slechts 9° Celcius. Bij het ontvangen van dit bericht was het nog daglicht maar ondertussen is het donker en het weerbericht ziet er slecht uit voor de komende uren.

Wegens de stormachtige condities is het geen optie om één van de andere zes Volvo Ocean Race boten mee te laten zoeken. Zij bevinden zich een 200 zeemijl ten oosten van Team Sun Hung Kai/Scallywag.

Het MRCC heeft een schip gevorderd dat 400 zeemijl van Team Sun Hung Kai/Scallywag is verwijderd om deel te nemen aan de zoekactie en de reddingsoperatie.

John Fisher

Dit is het tweede man overboord incident in de Volvo Ocean Race 2017-18, en aan boord van Sun Hung Kai/Scallywag. Alex Gough spoelde in de etappe van Australië naar Hong Kong overboord door een golf. De bemanning kon Alex toen binnen de zeven minuten weer aan boord krijgen.

UPDATE: 27/03/2018 3:07u

Zoek- en reddingsactie naar de vermiste zeiler gaat voort meldt het MRCC aan de Volvo Ocean Race organisatie.

UPDATE: 27/03/2018 9:27

Scallywag stopt zoekactie naar vermiste zeiler.

Over de Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een 45.000 zeemijl lange zeilwedstrijd rond de wereld. De teams zijn momenteel in de negende dag van de zevende etappe, een 7600 zeemijl lange tocht over de Zuidelijk Oceaan van Nieuw Zeeland naar Brazillië.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: