Winterwedstrijd Drimmelen: strijd in de ORC klasse gaat door

Winterwedstrijd zeilen Drimmelen

Veel van de zeilers waren op zaterdag aan het schaatsen, daarna de boot sneeuwvrij maken, en hier en daar ook nog een ijsschotsje pletten. De goed geïnformeerde organisatie had immers de vloot netjes op de hoogte gesteld met de mededeling dat de winterwedstrijd gewoon door zou gaan, want de voorspelling voor zondag was: 8 graden, zon en een zacht briesje.

Mooi weer om te zeilen dus, maar ook om de kaarten te schudden. Ondanks dat er nog één wedstrijd is gepland zijn de winnaars van de vrije jongens klassen wel ongeveer bekend. De Blue Bird van Roel van Rijckevorsel, de draak Eckhard van Hans Westerbeek en Jack de Been met zijn Strûzel zijn feitelijk niet meer in te halen en zijn eerste overall geworden in de ongemeten klassen.

In de sportbotenklasse was de NeXt LeVeL al op een puntje genaderd t.o.v. de Friends in de vorige wedstrijd. Door twee eerste plekken vandaag voor de SB20 zijn Wim vd Wal en Ric van Slooten goede kanshebbers voor de eindoverwinning mits ze Leo Middelkoop wederom achter zich kunnen laten. De Friends moet dus aan de bak tijdens de laatste wedstrijddag.

Vandaag lag die taak er al voor Peter van Doornmalen van de J/22 Gap, voor hem was de wedstrijd ook al op zaterdag begonnen, en deed dat vandaag met verve en zag alle inzet van dit weekend beloond worden met twee eerste plekken. De zeer fanatiek zeilende Ranger maakte het een wedstrijd op niveau. De Ranger moest wel een extra rondje varen maar gaf verder geen millimeter toe aan de Gap, maar ook niet aan de andere boten in het veld tot de finish aan toe, een kenmerk van de ware wedstrijdzeilers die ten tonele verschijnen in alweer de 42e winterserie in Drimmelen. Voor de toeschouwers die meevaren met de rondvaartboot tijdens de laatste wedstrijddag op 25 maart dan ook de tip: volg de Gap en de Ranger.

De ORC klasse miste vandaag de kanshebber Janboel. Jan Govers heeft dus de heerlijke koffie, thee en cake gemist van de altijd plezier uitstralende dagsponsor Beelenkamp Ontwerpers. Plezier was er ook voor de Rakker die degelijk eerste werd. De Csi Rakker is echter toch nog niet helemaal zeker van de eindoverwinning, de Janboel zou eventueel nog voor een verassing kunnen zorgen. De Slartibartfast, een mooi getrimde oranje Winner, van Cees Verhoef en de Farouche van Cees van Wijmeren strijden om het derde podiumplekje. Ook voor de ORC vloot gaat de spannende strijd dus pas beslist worden op 25 maart, alweer de laatste winterwedstrijd, waarna de ORC zeilers het zomerprogramma kunnen starten met als hoogte punt het WK Offshore IRC/ORC zeilen in Scheveningen deze zomer.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: