Team Delft Challenge heeft eigen Diam 24 en maakt zich klaar voor de Tour Voile

Team Delft Challenge

Het is alweer een tijd geleden sinds de laatste team update: “Delft Challenge gooit het roer om.” Maar ondertussen heeft het team niet stilgezeten. Deze winter is er hard gewerkt alles rond te krijgen om eind februari een eigen Diam 24 te hebben. En dat is gelukt!

Afgelopen vrijdag is Delft Challenge naar de fabrikant in Port la Forêt gegaan om deze boot met trailer op te halen. Fantastisch! De komende periode staat in het teken van de boot leren kennen, kennismaken met het wedstrijdveld en het mogelijk maken van een deelname aan het befaamde Franse evenement: Tour de France à la voile.

Dit gaat natuurlijk niet zomaar. Na het eerste test rondje in de 24-voets trimaran afgelopen jaar, er werd opgemerkt dat er nog een lange weg te gaan is om de boot onder de knie te krijgen. In Duinkerken zal vaak getraind worden met een ander team om zo de leercurve te doen stijgen. Met deze trainingen is dit weekend begonnen. Het had veel weg van ijszeilen, maar gelukkig hielden de nieuwe pakken van Magic Marine ons warm!

Naast deze trainingen gaat Delft Challenge ook met het One-Design circuit in Frankrijk meedoen om zo veel mogelijk te leren dit jaar. Met minder dan een maand te gaan, staat de eerste vierdaagse regatta al op het programma, de Spi-Ouest in Bretagne.

Farr30
Ook de Farr30 wordt niet uit het oog verloren. Ze staat nu bij de boat captain, Marien, in de loods en als er niet op de Diam wordt gezeild, zijn we wel aan het klussen om deze weer in topvorm te krijgen. Het antislip en de elektronica wordt bijvoorbeeld vernieuwd. Ook de motor wordt volledig gereviseerd. Dit alles om Delft Challenge ook op het Nederlandse water te bewijzen!

Kortom, Delft Challenge zet momenteel grote stappen vooruit, maar met de Tour de France a la Voile begin deze zomer in het vooruitzicht, zijn we er nog niet. Na een lange periode van het organisatorische kant op orde te krijgen, is het nu tijd om de vruchten te plukken en weer veel te gaan trainen en wedstrijden te zeilen. Er wordt enorm uitgekeken naar wat het komende seizoen ons zal brengen als eerste Nederlandse team in het competitieve Diam 24 circuit in Frankrijk.

Tekst en foto: Casper Hoek

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: