Volvo Ocean Race vloot weer compleet tijdens de In Port Race in Auckland

Volvo Ocean Race in Auckland

Vannacht om 01:00 UTC verschijnt de complete Volvo Ocean Race-vloot in Auckland aan de start van de New Zealand Herald In Port Race. Deze havenrace markeert de terugkeer van Vestas 11th Hour Race na de tragische aanvaring op 19 januari 2018. Klassementleider MAPFRE verdedigt zijn comfortabele voorsprong van 5 punten op Dongfeng Race Team.

De strijd om de derde plaats is een Nederlands onderonsje tussen Team Brunel en team AkzoNobel, respectievelijk in derde en vierde positie met 2 punten ertussen. Team Brunel-schipper Bouwe Bekking kondigde 2 bemanningswissels aan. De Franse zeezeiler Thomas Rouxel vervangt zoals gepland Louis Balcaen (BEL). In de vorige editie maakte Rouxel deel uit van Dongfeng Race Team en momenteel is hij ondermeer betrokken bij het Gitana project (foiling trimaran). Annie Lush is nog niet fit genoeg voor haar rentree en Sally Barkow heeft andere verplichtingen, dus stapt de Australische Nina Curtis aan boord. Daarmee maakt de winnares van olympisch zilver in het matchracen haar debuut in de Volvo Ocean Race.

Team Brunel eindigde in de laatste havenrace, gezeild in Guangzhou, als tweede net voor team AkzoNobel. AkzoNobel-schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning wonnen de In Port series van Hong Kong. De twee Nederlandse boten zijn dus aan elkaar gewaagd.  

Dongfeng Race Team met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, staat momenteel tweede overall met 4 punten voorsprong op Team Brunel. De Frans/Chinese boot won tot op heden 2 van de 5 havenraces, maar eindigde in Guangzhou als zesde. Brouwer en haar team zullen gebrand zijn op revanche.

Deze week ging Vestas 11th Hour Racing te water. De Deense Volvo Ocean 65 werd in Hong Kong gehavend op transport gezet richting Nieuw-Zeeland. Dankzij de gezamenlijke inzet van Vestas’ walploeg, de Boat Yard, de leveranciers en de stakeholders kreeg de boot precies op de geplande datum weer water onder de kiel.

De start van de New Zealand Herald In Port Race staat vannacht om 01:00 UTC gepland.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: